Hakkari'de polis memuru trafikte tartıştığı 2 kişiye ateş açtı

Hakkari'de polis memuru trafikte tartıştığı 2 kişiye ateş açtı

Hakkari'de bir polis memuru trafikte tartıştığı 2 kişiye, beylik tabancasıyla ateş etti.

Olay Hakkari’nin Bulvar Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre akşam saatlerinde sıkışan trafikte polis memuru ile 2 kişi arasında tartışma çıktı ve polis memuru beylik tabancasıyla ateş etti.

Açılan ateşle bacaklarından yaralanan R. Duman ve M. Öztunç, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis kurşunuyla yaralanan R. Duman, olayın yol kavgası yüzünden çıktığını ifade ederek şunları söyledi:

'Bizi öldürebilirdi de'

“AHS alışveriş merkezinin karşısında trafikte arkadaşı bekliyorduk. Arkadaş tam araca binecekken arkadan gelen polis memuru kornaya bastı. Aracından aşağı inen polis memuru 'yürüyün gidin' diyerek küfür etti. Biz de 'küfür etme' dedik. Arkadaşı bekliyoruz. O an polis memuru beylik tabancasını çıkararak ikimize mermi yağdırdı. Devlet bu beylik tabancasını bize sıkmak için vermemiş. Bu hakkı kendinde nasıl buluyor? Bizi öldürebilirdi de. Polis memuru hakkında suç duyurusunda bulunacağız.”

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Dede: Reform diyordunuz buyrun

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Twitter'dan yaptığı açıklamada olayda yaralanan Duman'ın ifade işlemleri için Emniyete götürüldüğünü ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını belirterek, "Yaralı bir vaziyette hastaneden çıkarılarak ifade işlemleri için emniyete götürülmesi CMK ve AİHM kararlarına göre yasak ifade ve sorgu yöntemidir. Reform diyordunuz buyrun" ifadelerine yer verdi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum