Hakkari'de "Okul Destek" projesi

Hakkari'de "Okul Destek" projesi

Hakkari'de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için "Okul Destek Projesi" kapsamında etkinlik düzenledi.

Kentteki bir restoranda düzenlenen etkinlikte konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, bakanlığın proje kapsamda Sosyal Ekonomik Destek (SED) hizmetinden yararlanan çocukları sadece maddi değil, akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle de desteklediğini söyledi.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen "Okul Destek Projesi" ve "Sosyal Uyum Programı" kapsamında il müdürlüğünce il ve ilçelerde yaklaşık 907 öğrenciye bu amaçla yıllık 10 milyon 767 bin 808 lira ödenek verildiğini belirten Kaya, şöyle konuştu:

"SED hizmetinin etkinliğini artırmak, ailelerde çocuk adına farkındalık oluşturmak, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkanlar sunmak amacıyla Okul Destek projesi başarıyla sürdürülüyor. Proje sosyal ve kültürel faaliyetlerle çocukların psiko-sosyal gelişimlerine, akademik faaliyetlerle de okul başarılarının artmasına katkı sağlıyor. Bu kapsamda yüzme, okçuluk, gençlik merkezinde yaz kursları, Çanakkale gezisi, kayak etkinlikleri, il gezileri gibi bir çok sanatsal ve sportif etkinlik düzenlendi."

Etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kahraman, okul müdürleri, rehber öğretmenler, öğrenci velileri katıldı.

Hakkari'de "Okul Destek" projesi

Hakkari'de "Okul Destek" projesi

Hakkari'de "Okul Destek" projesi

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.