Hakkari’de Leyla Güven yürüyüşüne müdahale

Hakkari’de Leyla Güven yürüyüşüne müdahale

HDP Hakkari il örgütü 97 gündür açlık grevine devam eden Leyla Güven için yürüyüş yapmak istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari il örgütü açlık grevi eylemin 97. günüde olan kent milletvekili Leyla Güven için Diyarbakır’a yürümek istedi. HDP Hakkari Milletvekili Dr. Sait Dede ile Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, HDP İl Eşbaşkanları Sinan Kaya ve Zeynep Kaya, Belediye eşbaşkan adayları Cihan Kahraman ve Seher Kaidroğlu Ataş, Çukurca Belediye Eşbaşkanları Hividar Ertunç ile Ebubekir Kanar’ın da aralarında bulunduğu HDP’li grup parti binasından çıkmak istedi.

2-902.jpg

Bu sırada polis de Mukaddes Akar Sokağı ve il binası çevresi ile ile çarşı merkezinde geniş güvenlik önlemi aldı.  Yapılmak istenen yürüyüşe izin vermeyeceklerini belirten polislere HDP’liler itiraz etti. Yürümeye kararlı olduklarını belirten grupta yer alan milletvekilleri Dede ve Aydeniz, binadan çıkarak ilerlemeye başladı. Beberaberlerindeki partililer de onları takip etmeye başladı. Ancak polisler bu kez önlerine kalkanlarla barikat kurdukları HDP’lilerin yürümesine izin vermedi.

Yaşanan tartışma üzerine partililere müdahale eden polisler, HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Sinan Kaya, Çukurca Belediyesi Eşbaşkan Adayı Abubekir Kanar ile birlikte Emine Armut, Hasan Engin, Emin Ertuş, Kenan Kaya’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. 

4-562.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum