Hakkari’de kadınlar günü kutlandı

Hakkari’de kadınlar günü kutlandı

Valiliğinin izin vermediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadın Günü etkinliği, Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlendi. Etkinlikte söz alan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, katliamların kadın bedeni üzerinde devam ettiğini söyledi

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - KJA öncülüğünde DBP Hakkari İl Örgütü önünde kutlanmak istenen ancak Hakkari valiliğinin izin vermediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği, Hakkari Belediyesi bünyesindeki Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlendi.

Kutlamaya DTK Eş Genel Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Fatma Yıldız, KJA aktivistleri, barış anneleri ve yüzlerce kadın katıldı. Salonu dolduran kadınların giydiği yöresel elbiseler salonu renk cümbüşüne çevirirken, salona "Susmadık susmayacağız, tecavüzlere sessiz kalmayacağız", "Kadın katliamlarına, tacize, tecavüze ve şiddete karşı yastayız, öfkeliyiz, isyandayız", "Ekinlerden Sevêlere direniş ruhuyla özgürlüğe yürüyoruz" pankartları asıldı.

Saygı duruşunun ardından başlayan programın açılış konuşması HDP Hakkari il Eşbaşkanı Emine Armut tarafından yapıldı.

Daha sonra söz alan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak bütün kadınların kadınlar gününü kutlayarak başladığı konuşmasında, özgürlükten asla taviz vermeyeceklerini belirterek, Hakkari Valiliğinin kadınlar günü kutlamasına izin vermemesini sert bir dille eleştirdi.

‘Tank ve toplarla halkımıza saldırdılar devam ediyor’ diyen Irmak, bu ateşin Kürtleri değil onları yakacağını kaydetti ve ekledi: “Bu kirli savaşta en çok kadınlar etkilendi. Cenazeleri teşhir edildi. Fatma, Pakize ve Seve, bizim öncülerimizdir. Bizlere ne kadar saldırsanız da, Seve, Fatma ve Pakize olarak binlerce oluyoruz. Eskiden daha fazla mücadele edeceğiz. Topraklarımızı, mahallemizi, evlerimizi terk etmeyeceğiz.

7 Haziran genel seçimlerinin ardından Kürt halkına karşı bir savaş başlatıldığını anlatan Irmak, “ Korkuyla ölümlerle bizi teslim almaya çalışıyorlar. Halkımıza yönelik uygulanmayan hiç bir vahşet kalmadı. Kürtlerin önündeki tek seçenek direnmektir. Dersim, Zilan, Koçgiri, Roboski katliamları yapıldı. Baş edemediler. 8 Martın direniş ruhu bugünde aynı zihniyetiyle devam ediyor. Kadınların cesetlerinin teşhir edilmesi yakılması, zihniyeti değiştirmemiştir. Kadınlar, Zilan, Beritan, Seve'lerin direniş ruhuyla mücadele edecektir. Bizden korkuyorlar. Bu nedenlere bizleri salonlara tıkıyorlar. Zahmetli bir kış geçirdik. Güzel aydınlık bir bahar gelir.” dedi.

Kutlama, konuşmaların ardından Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Merkezi çalışanlarının erbane ve müzik dinletisi ile sona erdi.

Polisin kutlamanın yapıldığı Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Merkezi çevresi önünde zırhlı araçlar ile yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekti. 

Hakkari’de kadınlar günü kutlandı

Hakkari’de kadınlar günü kutlandı

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.