Hakkari'de HDP'nin 4’üncü Olağan Kongresi gerçekleştirildi

Hakkari'de HDP'nin 4’üncü Olağan Kongresi gerçekleştirildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Merkez İlçe Örgütü, kentte bulunan bir düğün salonunda 4’üncü Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Kongreye, HDP milletvekilleri Sezai Temelli ve Sait Dede, eski Milletvekili Abdullah Zeydan ile yüzlerce yurttaş katıldı.

‘Bu düzen yıkılacak’

Saygı duruşuyla başlayan kongrede konuşan HDP’li Sezai Temelli, partisinin 3’üncü Yol fikriyatında mücadele ettiğini belirterek, “Yüzyıldır bizlere dayatılan bu köhne düzeni hep birlikte değiştireceğiz. Kürtlere dayatılan bu düzen böyle gitmez, bu düzen yıkılacak ve bunun altında da bu faşist ittifak kalacak” dedi. Hasta tutukluların durumuna dikkat çeken Temelli, “Adeta bir düşman hukukuyla hasta tutsakları, hala cezaevinde yaşamaya mahkum ediyor. Aysel Tuğluk’u bırakmayarak sözde bizlerden intikam almaya çalışıyor” diye konuştu.

690x450nc-hkr-20-02-2022-merkez-ilce-kongre3.jpg

'Bizi bitirmeye çalışanlar, bugün büyük bir çöküşün içerisinde'

HDP eski Milletvekili Abdullah Zeydan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Mecalleri kalmadı” sözlerine atıfta bulunarak, “Bizim halkımız ayaktadır. Halkın gücü karşısında hiçbir gücün olmadığını bir kez daha göstermiştir. Sizin evlatlarınız da direndi. Bugün cezaevlerinde adaletsizliğe ve hukuksuzluğa maruz kalmış, bütün evlatlarınız size yakışır bir şekilde onlar da direniyor” ifadelerini kullandı.

HDP’yi siyaseten yok etmek isteyen tüm kesimlerin büyük bir hayal kırıklığına uğradığına vurgu yapan Zeydan, “Bizi bitirmeye çalışanlar, bugün büyük bir çöküşün içerisindedir. Biz bütün zorluklara rağmen sizlerin ve gurur duyduğumuz arkadaşlarımızın sayesinde dimdik ayakta kalabildik. Türkiye’nin siyasetine yön verebilecek bir güce ulaşmıştır HDP. Bu da halkımızın sayesindedir. Halkımızın emeğiyle okyanusları aştık. Barışa, birlikte onurlu bir yaşama çok yaklaştık. Çok ağır bedeller ödedik, ama çok mesafelerde kat ettik. Hedefimize her zamankinden daha yakınız. Önümüzde küçücük dereler kaldı. Zindandaki, sürgündeki arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşacaklar” diye belirtti. 

690x450nc-hkr-20-02-2022-merkez-ilce-kongre2.jpg

HDP Milletvekili Sait Dede ise şunları söyledi: “Bu savaşlara karşı tek umut ve kurtuluş yolu Sayın Öcalan’ın fikriyatıdır. Bundan kaynaklı da emperyalist güçler uluslararası komployu devreye koydu. Güneş balçıkla sıvanabildi mi? Hayır asla" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından gidilen seçimde, Merkez İlçe Eşbaşkanlığı’na Sinem Seven ve Halil Özek seçildi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.