Hakkari'de gerginlik çıktı

Hakkari'de gerginlik çıktı

Yüksekova'da Rojhat Özdel'in polis tarafından katledilmesinin protesto edildiği Hakkari'de HDP öncülüğünde düzenlenen yürüyüşün ardından gerginlik çıktı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - 6 Aralık tarihinde Yüksekova ilçesinde çıkan olaylarda 17 yaşındaki Rojhat Özdel'in öldürülmesi olayının protesto edildiği Hakkari'de gerginlik çıktı.

haberinfotograflari.gif

HDP ve DBP Hakkari il örgütleri öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasının ardından dağılan grupla polis arasında başlayan gerginliğin ardından kentte sıcak saatler yaşandı.. 

haberingoruntuleri.gif

Kent merkezinde zırhlı araçlar ile yoğun güvenlik önlemi alınırken, dağılan grupta bulunan yüzü kapalı gençlerin polise taş atması ile başlayan gerilimde polis de gruba gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. 

Polisin görevini yapan Dicle Haber Ajansı Muhabiri Beritan Yıldıztan'ı gözaltına almak istemesi gerimi hada artırdı. aralarında DHA Muhabiri Behçet Dalmaz'ın da bulunduğu diğer muhabirler polisin Yılmaz'ı gözaltına almasını engellemeye çalışırken, başına taş isabet eden DHA Muhabiri Behçet Dalmaz yaralandı, Dalmaz hastaneye kaldırılırken, DİHA muhabiri Beritan Yıldıztan ise gözaltına alındı. 

Kepenklerin bir süre kapandığı kentte hayat daha sonra normale döndü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum