Hakkari'de engelliler için müzik dinletisi

Hakkari'de engelliler için müzik dinletisi

Hakkari Gençlik ve Engeliler Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolasıyla program düzenledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Hakkari Gençilik ve Engelliler Derneği tarafından düzenlenen "Bir ışık da sen yak" müzik şöleni programına katılan engelli bireyler gönüllerince eğlendiler. Yerel Sanatçılar engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla sahne aldı.

Hakkari’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Hakkari Ticaret Odası Konferans Salonunda "Bir Işıkta Sen Yak" engeliler için müzik şöleni yerel sanatçılardan Nevzat Çiftçi, İmat Rêkanî, Hozan Nevzat ve Hozan Şükran’ın katılımıyla gerçekleşti.

Hakkari Gençlik ve Engeliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, burada yaptığı konuşmada, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü'nün 1992'de Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edildiğini söyledi.

Engellilerin şehir hayatına uyum sağlamaları için sosyal ve kamusal alanların engellilerin durumuna göre düzenlenmesi gerektiğini belirten Aydoğdu, "Toplumsal, ekonomik ve kültürel hayatta yer almaları için engellerin daha çok desteğe ihtiyacı var. Başta Hakkari'de yaşayan kardeşlerim olmak üzere tüm engellilerin gününü kutluyorum." dedi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu program, müzik dinletisiyle devam etti

Programa katılan yerel sanatçılardan Nevzat Çiftçi, “Müzik evrenseldir, insanları dinlendirir. Her gün düğünlerde şarkı söylüyoruz, insanları eğlendirmeye çalışıyoruz. Bugün ise engelli kardeşlerimiz için sahne aldık. Söylediğimiz şarkılarla çocuklar çok eğlendi. Bundan büyük bir mutluluk duydum. Emeği geçen herkse çok teşekkür ediyorum” dedi.

Programa, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kahraman, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Fikret Keskin, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelliler ve aileleri katıldı.

whatsapp-image-2019-12-03-at-19.59.29.jpeg

whatsapp-image-2019-12-03-at-20.00.14.jpeg

whatsapp-image-2019-12-03-at-20.00.44.jpeg

Hakkari'de 3 Aralık Dünya Engeliler Günü

Hakkari'de 3 Aralık Dünya Engeliler Günü

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum