Hakkari’de ‘arama kurtarma timi’ kuruldu

Hakkari’de ‘arama kurtarma timi’ kuruldu

Hakkari Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği tarafından "arama kurtarma timi" kurdu.

Cilo Dağcılık Kulübü gönüllüleri, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) uzmanlarından alacakları arama kurtarma ve diğer eğitimlerin ardından afet durumlarında görev yapabilecek.

Kulübün talebi üzerine başlayan eğitimler kapsamında AFAD uzmanları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki gençlik merkezi eğitim salonunda gönüllü arama kurtarma ekibiyle bir araya geldi.

AFAD Şube Müdürü Resul Karadeniz, eğitimlerin ilk gününde, "afet bilinci" konulu sunum yaptı. Gönüllülere afetler hakkında detaylı bilgi veren Karadeniz, afetlere hazırlıklı olmanın ve oluşabilecek afetlere karşı gerekli tedbirleri almanın önemine vurgu yaptı.

Arama Kurtarma Uzmanı İlhan Akbaş ise, Cilo Dağcılık Kulübü bünyesinde arama kurtarma ekibinin kurulmasının önemli olduğunu belirterek, afet durumunda kurtarma standartlarının ne olduğu, hangi yolların izlenmesi gerektiği hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.