Hakkari'de 8 Mart şöleni

Hakkari'de 8 Mart şöleni

Hakkari’de BDP Kadın Meclisi ve Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü ' kutlandı.

ZEKİ DARA / KADİR KAYA - YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - ‘8 Mart dünya emekçi kadınlar günü’ Hakkari’de kadınların katıldığı görkemli bir şölen ile kutlandı.

BDP İl binası önünde bir araya ve aralarında BDP MYK üyesi Saadet Becerikli, İHD Diyarbakır Bölge Temsilcisi Necibe Güneş Perinçek, Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Demir, BDP Hakkari Belediye eş başkan adayı Dilek Hatipoğlu, BDP il Eş başkanı Mehtap Daştan Demirel, Yüksekova Belediye Başkan adayı Ruken Yetişkin, Kesk üyesi kadınlar ile binlerce kadın, ellerindeki Öcalan ve Fransa'nın başkenti Paris’te katledilen 3 Kürt siyasetçi kadının fotoğraflarını taşıyarak yürüyüşe geçti.

BDP il binasının önünde başlayan yürüyüş etkinliğin yapılacağı Hakkari Belediyesi önüne kadar devam etti. Kadınların yürüyüş ve etkinliğine çok sayıda erkeğin destek vermesi dikkat çekti.

Demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşu ile başlayan kadınlar günü programı, Fekiqe Teyran Kültür ve Sanat Merkezi müzik grubunun söyledikleri Kürtçe şarkılarla devam etti.Etkinliğe katılan binlerce kadın, söylenen Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek eğlendi.,

Etkinlikte sahne olan Fekiqe Teyran Kültür Sanat Merkezi erbane grubu, büyük ilgi görürken, yerel sanatçı ve tiyatro grupları da program da sahne aldı.

Kadınlar günü etkinliğinde konuşan BDP Hakkari Belediye Başkan adayı Dilek Hatipoğlu, tüm kadınların 8 Mart dünya Kadınlar gününü kutlayarak konuşmasına başladı.

haberinfotograflari.gif

Hatipoğlu, 8 Mart’ın kadının özgürlük ateşinin direniş kıvılcımıyla tutuştuğu gün olduğunu ifade ederek, Paris’te katledilen 3 kadın siyasetçinin cinayeti ile Kürt kadınlarına göz dağı verilmek istendiğini belirterek, “Kürt kadınları alanlara çıkarak bu oyunu bozdu. Bugünlere o kadar kolay gelinmedi. Çünkü Kürt özgürlük hareketi kahramanlıklarla, zorluklarla, acı ve sevinçlerle bugünlere gelmiştir. O nedenle biz kadınlar mücadelede önde olacağız. Biz bir daha savaşlar olmasın, analar ağlamasın istiyoruz. Dilimizle, kültürümüzle tüm toplumların kardeşçe bir arada yaşamasını istiyoruz. Gelin el ele, gönül gönüle birlikte mücadele edelim. Rojava’daki kadınların mücadelesini örnek alalım. Bu temelde Sayın Öcalan’la başlatılan barış görüşmelerinin doğru bir zeminde çekilmesi ve şeffaf bir şekilde sürdürülmesi için çaba gösterelim” diye konuştu. 

Daha sonra konuşan BDP MYK üyesi Saadet Becerikli ise, AKP hükümeti ve Cemaate yüklenerek, “AKP hükümeti ve Paralel devlet yıllarca birleşip Kürt sorunu önünde engel oldular. Operasyonlarla dağlarımıza kimyasallar, bombalar attılar. Her iki kesim de bunlara göz yumdu. Ta ki, kendi çıkarları çakışıncaya kadar. Evet biri hırsızdır, biri de paralel devlettir. Kürt sorunun önündeki en büyük engeldiler. Ama AKP iktidar süresince göz yumdu. Paraleli besleyerek bugüne getirdi. Bugün Başbakan Erdoğan kendini kurtarmaya çalışıyor. Sayın Öcalan 30 Martta geri çekilirse ülkede kaos olacaktır. Oysa biz barış istiyoruz. Bu sorunun çözümünü istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından program Kürtçe müzikler ve marşlar eşliğinde çekilen halaylar ile geç saatlere kadar devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum