Hakkari'de 8 Mart hazırlıkları

Hakkari'de 8 Mart hazırlıkları

Hakkari’de KJA aktivistleri “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” etkinliklerine katılım çağrısı yaparken, Çukurca’da kadınlara fidan dağıtıldı. İl Meclisi üyesi kadınlar ise Özel idarede çalışan kadınlara gül dağıttı

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ / ÇUKURCA - “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında Hakkari’de Kongreya Jinên Azad (KJA ) aktivîstleri, 8 Mart Pazar günü yapılacak kadınlar günü mitingine katılmak için erbaneler eşliğinde bildiri dağıttılar. 

Aralarında HDP İl Eş Başkanı Berivan Akboğa, HDP İl Eş Başkanı Zeynep Besi Dara, Kongreya Jinên Azad aktivistlerinin bulunduğu kadınlar “Jin, jiyan, azadî” sloganı ile çarşı merkezinde bulunan esnafları gezerek 8 Mart günü yapılacak olan mitinge katılım çağrısında bulundu.

Hakkari İl Genel Meclisi Eş Başkanı Gülizar iliş ile il meclisinin diğer kadın üyeleri de kadınlar günü etkinlikleri kapsamında Hakkari İl Özel İdaresi’nde çalışan kadınlara gül dağıtarak kadınlar gününü kutladı.

Burada kısa bir açıklama yapan Hakkari İl Genel Meclisi Eş Başkanı Gülizar iliş, bütün kadınların 8 Mart dünya emekçi kadınlar günün kutladığını söyledi.

ÇUKURCA

Çukurca Belediye eş Başkanı Hilal Duman, beraberindeki kadınlar da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ilçe merkezinde kadınlara karanfil dağıttı.

Çarşı merkezinde alışveriş yapan kadınlara karanfil dağıtan Duman ve beraberindekiler, bazı evlere de giderek kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Duman, etkinlikler kapsamında 7 Mart Cumartesi (Yarın) Çukurca Belediyesi bahçesinde düzenleyecekleri programa ilçedeki tüm kadınları davet etti.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki PTT Çukurca Şubesi'ne giden bir grup kadın da cezaevlerinde tutuklu bulunan kadınlara tebrik kartı ve mektup gönderdi.

Kadınlar adına açıklama yapan Çukurca Belediye Meclis Üyesi Nafer Parlak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, kadın direnişini sahiplenmek, her türlü şiddet ve tacizi kınamak için özgürlük mücadelesini yürüten tüm kadınları direnişe davet ettiklerini bildirdi.

KESK Hakkari Şubeler platformu da bu akşam saat 17.00'da Kadınlar günü nedeniyle yapılacak olan yürüyüş ve basın açıklamasına katılım çağrısı yaptı.

k1-048.jpg

k2-047.jpg

k4-021.jpg

k5-015.jpg

k3-036.jpg 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.