Hakkari'de 37 kişi Ak Parti'den aday adaylığı için başvurdu

Hakkari'de 37 kişi Ak Parti'den aday adaylığı için başvurdu

Ak Parti'de 2'si kadın, 35'i erkek olmak üzere 37 kişi Hakkari milletvekilliği aday adaylığı için başvuru yaptı.

YÜKSEKOVA HABER PORTALI

Hakkari'de 24 Haziran seçimleri için siyasi partilerde hazırlıklar sürüyor. İlde HDP ve Ak Parti'ye aday adaylığı için yoğun ilgi var. Ak Parti'de adaylık başvurusu için özel aidat olarak erkek adaylardan 6 bin lira, kadın ve genç adaylardan 3 bin lira, engellilerden ise 1000 lira alındı. HDP'de aday adaylığı için başvuranlar henüz açıklanmazken Ak Parti'den aday adaylığı için başvuranların isimleri belli oldu. 

Ak Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, Yüksekova Haber Portalı muhabirine yaptığı açıklamada 37 kişinin aday adaylığı için başvuru yaptığını ve başvuruların sona erdiğini açıkladı. Gür, tüm adayların kendileri için değerli olduğunu belirterek, "Tüm aday adaylarımıza teşekkür ediyoruz. Hepsinin hakkında hayırlısı olsun İnşallah" dedi.

Gür, Hakkari'den başvuranların listesini şöyle açıkladı: 

A.Kerim Akgöl, A. Mecit Tarhan, A.Muttalip Özbek, Abdurrahman Er, Cüneyt Özbek, M. Necip Zeydan, Rüstem Zeydan, Güli Taş, Rabia Çiftçi Kozay, Nedim Yaşar, Yusuf Taha Yıldırım, Zafer Öztunç, Fehmi Öztunç, M.Alayı Atlı, Mehmet Ertuş, Mehmet Fırat, Mehmet budak, Mirza Mehmet Çetin, Muhsin Kızılkaya, Müslüm Ortaay, Nurettin Fırat, Reşit Demir, Erdal Demir, Ramazan Özdemir, Adem Çatal, Metin Tekin, Serkan Akdoğan, Mahmut Mulamahmutoğlu, Husret Dinç, Tahir Saklı, Taha Aslan, Bedirhan Töre, Nurullah Bedirhan Keskin, Emirhan Ekşi, Şükrü Çügen, Rahmi Kaya, Mehmet Yüzgeç.

Başvuran 37 kişiden, Mirza Mehmet Çetin, M. Necip Zeydan, Rüstem Zeydan, Rabia Çiftçi ve Müslüm Ortaay'ın Yüksekova'dan başvurduğu öğrenildi.  

İlgili Haberler
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.