Hakkari'de 3 kadın için yürüyüş yapıldı

Hakkari'de 3 kadın için yürüyüş yapıldı

2 yıl önce Fransa’da katledilen 3 Kürt siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez Hakkari’de düzenlen yürüyüş ve basın açıklaması ile anıldı.

KADİR KAYA - YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - 9 Ocak 2013 yılında Fransa’nın Başkenti Paris’te uğradıkları silahlı saldırıda katledilen PKK’nin öncü kadroları olan Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için Hakkari. Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde bir yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari il binası önünde bir araya gelen ve aralarında HDP ve DBP il ve ilçe eş başkanları Hakkari Belediye Eş Başkanları, barış anneleri ve kentteki sivil toplum örgütü temsilcilerinin bulunduğu bini aşkın kişi Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Hakkari Belediyesinin önüne kadar yürüdü.

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in resimleri ile ‘Güneşin yoldaşı Kürtlerin Rozası Paris’in fidanları sizleri unutmayacağız’ pankartının arkasında sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen kitle Hakkari Belediyesi önünde Çarxa Şoreşe marşı ve saygı duruşunun ardından burada bir basın açıklaması yaptı.

DBP Hakkari Merkez ilçe Eş Başkanı Cevahir Keskin tarafından okunan açıklamada, 9 Ocak 2013 tarihinde Fransa’nın başkenti Paris'te katledilen üç Kürt siyasetçi kadının ölüm yıldönümü olduğunu aradan 2 yıl geçmesine rağmen faillerinin serbestçe dolaştığını söyledi.

Kürt kadınının dünya devriminin sembolü olduğunu belirten Keskin, “Güneşin yörüngesindeki kadınlar ölümsüzdür. Bir Sakine öldü, binlerce Sakine doğdu, bir fidan öldü binlerce fidan dal verdi. Bu katliamı gerçekleştirenler ve gerçekleştirilmesini sağlayanlar şunu çok iyi bilsinler ki; 9 Ocak'ta 3 değerli yoldaşımıza sıkılan kurşunlar, özgür kadına, kadın özgür mücadelesine sıkılan kurşunlardır. Bu katliamla kadın özgürlük mücadelesine darbe vuruldu. Özgür kadın iradesi kırılmak istendi. Kürt kadınını korkutulup sindirilerek özgürlük hareketi teslim alınmaya çalışılmıştır. Bu katliamı NATO’nun Türkiye'deki faşist yeşil Gladyo’su birlikte yaptı. Amaç Kürt kadınını ve halkını teslim almak ve sisteme bütünleşmiş etmekti, halklar arası savaşı geliştirmekti. Bu nedenle bu katliam uluslar arası komplonun devamıydı. Paris katliamını unutmadık, unutmayacağız, hesabını da soracağız." Şeklinde konuştu.

Paris'te Mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıyı ve Nijerya’da katliam yapan Boko Haram çetelerini kınadıklarını belirten Keskin şunları söyledi: “İslamiyet adına Boko-Haram terör örgütü İslamiyet dini adına 2 bin kişiyi katletti. Bizlerin inancı adına yapılan tüm katliamları şiddetle kınıyoruz.Bizim inancımız hoşgörü inancıdır.Eğer iki sene önce katledilen kadın arkadaşlarımızın olayı aydınlatılmış olsaydı bugün mizah dergisine bu çirkin katliam gerçekleşmiş olmayacaktı.Paris katliamını unutmadık, unutmayacağız.Biz kadınlar olarak bu hesabın sorulması için onların mücadelesini yürüteceğiz"

Basın açıklamasının ardından kadınlar Feqiye Teyran kültür Merkezi’nde Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Doğan ile ilgili sivevizyon gösterimi yapıldı.

01-012.jpg

02-010.jpg03-004.jpg

05-002.jpg04-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.