Hakkari'de 17-06-2011 karne dağıtımı

Hakkari'de 17-06-2011 karne dağıtımı

Türkiye'de 16 milyon ilk ve orta öğretim öğrencisinin karnelerini almasıyla başlayan 3 aylık yaz tatili heyecanı Hakkari ve ilçelerinde de yaşandı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 16 milyon öğrenci, bugün karne aldı. Öğrenciler, 180 iş günü ve yaklaşık 8 ay süren eğitim-öğretim yılı maratonunun yorgunluğunu 3 ay sürecek yaz tatilinde atacak. Hakkâri ve ilçelerinde ilk ve ortaöğretimde yaklaşık 68 bin 634 öğrencinin sabah saatlerinde karnelerini almasıyla okullar resmen tatile girdi.

haberinfotolari.gif

2010-2011 Eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte binlerce ilk ve orta dereceli okul öğrencisi karne heyecanı yaşadı.

Karne heyecanı ilçe okullarında da sevinçle karşılandı. Yaklaşık 30 bin 621 öğrencinin karne aldığı Yüksekova’da Kaymakam Üzeyir Aziz Özeren Gazi ve Fatih Sultan Mehmet ilköğretim okullarında karne dağıttı. Burada karne dağıtım törenine katılan Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, eşi Betül Özeren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Özmen ve Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdurahman Pınar ile birlikte öğrencilere karne verdi. Ayrıca Yüksekova merkez ve köy okullarında 10 bin 500 tatil kitabı dağıtıldı.

Şemdinli’de ise 13 bin 419 öğrenci bir an önce tatile girmek için sabah erken saatlerinde karnelerini alırken Çukurca’da da 2 bin 794 öğrenci aynı heyecanı yaşadı.

Okulların tatil olmasıyla beraber lise son sınıf öğrencileri de (LYS) Lisans Yerleştirme Sınavları’na girmek için sınav merkezlerine gitti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum