Hakkari'de 120 kadına sertifika verildi

Hakkari'de 120 kadına sertifika verildi

Hakkari, Doğa Eğitim Kültür Sanat Kadın Derneği (HAKSAD) mesleki eğitim dalında 3 aylık kurslarını tamamlayan 120 kadına sertifika verdi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - 2012 yılında kurulan Hakkari, Doğa Eğitim Kültür Sanat Kadın Derneği (HAKSAD) mesleki eğitim dalında düzenlediği 3 aylık kursu tamamladı. 120 Hakkarili kadının katıldığı ve 3 ay süren kursta başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Pehlivan Mahallesi’nde bulunan dernek binasında sertifika almayı hak eden ve yaşları 18 ile 60 arasında değişen kadınlara sertifika verildi. Sertifika törenine, Dernek Başkanı Gülşen Güler ile kursiyerler katıldı.

Burada kısa bir açıklama yapan Hakkari, Doğa Eğitim Kültür Sanat Kadın Derneği (HAKSAD) Başkanı Gülşen Güler, Hakkari’de 3 yıldır faaliyet yürüttüklerini belirterek faaliyet alanlarının kadına yönelik olduğunu söyledi.

Hakkari Valisi ve diğer yetkililere teşekkür eden Güler, SODES kapsamında hazırladıkları bir proje çerçevesinde mesleki eğitim dalında 120 kadın için kurs düzenlediklerini ifade ederek, sertifika alan kadınların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Hakkari’de uygulayacağı proje kapsamında istihdam edileceğini söyledi.

2-551.jpg

1-930.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.