Hakkari ve Yüksekova'da HDP kazandı

Hakkari ve Yüksekova'da HDP kazandı

Hakkari'de HDP'den Belediye Eş Başkanları Cihan Kahraman, Seher Kadiroğlu Ataş, Yüksekova'da ise Remziye Yaşar ve İrfan Sarı kazandı.

Yüksekova Haber Portalı

31 Mart yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Hakkari'yi HDP'li eş başkan adaylar Seher Kadiroğlu Ataş ile Cihan Kahraman kazanırken, Yüksekova'da da HDP'li eş başkan adaylar Remziye Yaşar ve İrfan Sarı kazandı.

Hakkari'de açılan tüm sandıklardan çıkan sonuçlarda HDP adayı Cihan Kahraman 19.199 oy alırken, AK Parti adayı Cüneyt Epçim ise 10.644 oy aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Hakkari Belediyesini HDP'nin eş başkan adayları Seher Kadiroğlu Ataş ile Cihan Kahraman kazanmış oldu.

Yüksekova'da açılan 131 sandıktan 123'ünden alınan sonuçlara göre HDP adayı Remziye Yaşar, 18.946 oy alırken, AK Parti adayı Teoman Zeydan ise 8.621 oy aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre Yüksekova Belediyesini HDP'nin eş başkan adayları Remziye Yaşar ile İrfan Sarı kazanmış oldu.

HDP'nin 2014 yerel seçimlerinde kazandığı Çukurca ve Şemdinli ilçelerini bu kez AK Parti kazandı. Çukurda'dan Ensar Dündar, Şemdinli'de ise Tahir Saklı resmi olmayan sonuçlara göre yeni belediye başkanları oldu.

Daha önceki yerel seçimlerde belde olan ve ilçeye dönüştürülen Derecik'te mevcut Belediye Başkanı Ak Partili Ekrem Çetinkaya, rakibi olan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Kasım Demir'den daha çok alarak yine belediye başkanı seçildi.

Resmi olmayan sonuçlara göre Hakkari'ye bağlı Durankaya, Yüksekova'ya bağlı Esendere ile Büyükçiftlik beldelerinde AK Parti adaylarının seçimi kazandığı öğrenildi.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum