Hakkari ve ilçelerinde 19 Mayıs kutlandı

Hakkari ve ilçelerinde 19 Mayıs kutlandı

Hakkari merkez ve ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Hakkari'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Valilik binası önünde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayarak daha sonra Hakkari Spor Salonu'nda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal tarafından günün anlam ve önemine ilişkin açıklama yapıldı. Güldal, "Mustafa Kemal Atatürk üstün bir mücadele ruhu ile kazanılan bu zaferi genç kuşaklarca her anlamda sürdürüleceğine inanıyordu. Bu nedenle 1923'te Cumhuriyeti kuran Atatürk Cumhuriyeti de gençlere emanet etmiştir. Gençlerimize siyaset ve devlet yönetiminde de duyulan güveni somut gösterisi olarak ülkemizde seçilme yaşını da 18'e indirmiş olmanın gururunu yaşamaktayız. 19 Mayıs 1919 yıl dönümünde göstermiş olduğu hedeflere doğru yürüyeceğimize ve gençliğin emin ellerde olduğunu ifade etmek istiyor ve onunla da gurur duyuyoruz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Meltem Kılıç isimli öğrenci tarafından "Atatürk'ten Son Mektup" adlı şiir okundu. Ardından gençlik adına konuşmayı ise Çilem Numlu yaptı. Gençlik Haftası boyunca yapılan faaliyetlerde dereceye giren sporculara Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak tarafından ödülleri verildi. Daha sonra Güreş, Muay Thai, Judo gösterileri, halk oyunları gösterisi ve sportif stantların gezilmesinin ardından program sona erdi.

Kutlama programına Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Albay Umut Öztürk, Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Adalet Komisyonu Başkanı Sevgin Kuruyamaç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, Hakkari Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Battal Aslan, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Yüksekova'da 19 Mayıs kutlandı

Yüksekova ilçesinde de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı. Yüksekova Kaymakamlığı bahçesinde bulunan Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Program, Selahattin Eyyübi Kültür Merkezinde devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaçıkçı, "Orta Doğu'da, İsrail rahat olsun, rahat yaşasın. Avrupa, Amerika rahat yaşasın, diğerlerinde ne olursa olsun istedikleri bu. Amerika'nın, Fransa'nın, İngiltere'nin ne işi var bu coğrafyada dün Afrin'e karşıydılar Orta Doğu'nun arasında nifak sokmaya çalıştılar bütün dertleri bu. Bu coğrafyada insanlarımızın refahı artsın, büyüsün, gelişsin böyle bir dertleri yok. Ankara'sında, İstanbul'unda, Yüksekova'sında niye bomba patlatıyorlar. Bütün mesela orada zamanında cephede yenemediklerini hıncını tutuyorlar" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında çeşitli müsabakalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Daha sonra Yüksekova Gençlik Merkezi öğrencileri, kendi kategorilerinde gösteriler yaptı.

Kutlamaya Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaçıkçı, Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Özcan, Garnizon Komutan Vekili Albay Mahmut Büyükcıngı, Cumhuriyet Başsavcısı Görkan Gördoğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, Emniyet Müdürü Haluk Baş ve kurum amirleri katıldı.

Hakkari ve ilçelerinde 19 Mayıs kutlandı

Hakkari ve ilçelerinde 19 Mayıs kutlandı

Hakkari ve ilçelerinde 19 Mayıs kutlandı

Hakkari ve ilçelerinde 19 Mayıs kutlandı

Hakkari ve ilçelerinde 19 Mayıs kutlandı

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.