Hakkari ve 3 ilçesinde okullar tatil edildi

Hakkari ve 3 ilçesinde okullar tatil edildi

Hakkari merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edilirken, kamuda çalışan engelli ve hamile personellere de idari izin verildi.

YÜKSEKOVA HABER PORTALI

Hakkari ve ilçelerinde dün geceden beridir etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Hakkari, Yüksekova, Şemdinli ve Derecik genelindeki tüm okullar tatil edildi.

Öte yandan kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personeller için de idari izin verildi.

Hakkari Valiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Valiliğimiz İl Hıfzı Sıhha Kurulu kararıyla, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilimiz merkezinde 09.01.2019 Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Kamu Kurumlarında görevli engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacaktır" denildi.

Yüksekova Kaymakamlığı'nın açıklamasında ise "Kaymakamlığımız İlçe Hıfzı Sıhha Kurulu kararıyla, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçemizde 09.01.2019 Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bir gün (1) ara verilmiştir. Kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personeller de idari izinli sayılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.