Hakkari Valisi Toprak, Yüksekova’da muhtarlarla buluştu

Hakkari Valisi Toprak, Yüksekova’da muhtarlarla buluştu

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova’yı ziyaret ederek, ilçe ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi. Ardından aşure programına katılan Toprak, Aile Destek Merkezi'nde kurs alan kadınlara sertifikalarını verdi.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, sabah saatlerinde Yüksekova ilçesine ziyaret gerçekleştirdi.

Vali Toprak’ı Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, kurum amirleri ve muhtarlar karşıladı.

Ardından Yüksekova Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi’ne geçen Vali Toprak, ilçe ve köy muhtarıyla bir araya geldi.

Konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mahmut Kaşıkçı, Hakkari İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile AK Parti İlçe Başkanı Müslüm Ortay katıldı.

v2-010.jpg

Muhtarlarla yapılan görüşmelerin önemine değinen Vali Toprak, muhtarlardan ilçe ve köylerde yaşanan sıkıntıları dinledi.

Hakkâri’de genel sorunların elektrik, su ve yol olduğunu dile getiren Vali Toprak, “Vatandaşlarımızın esenliği için, öğrencilerimizin güvenli bir ortamda eğitim öğretim hakkını alabilmeleri, sağlık hizmetlerinden faydalanması için, muhtarlarımız gerekli önlemleri almalı. Bugüne kadar köylerimize, ilçelerimize, askeri üs bölgelerimize ciddi manada yatırımlar yapıldı. Özellikle Yüksekova için eğitim yatırımları ile biten ve hizmete açılan okullar var. Öte yandan ihalesi devam eden okullarımız var. TOKİ yapımının 2018 Nisan ayında tamamlanması hedefleniyor. Alt yapı çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Havaalanında seferlerin arttırılması yönünde çalışmalarımız yürütülüyor. İlçe, köy ve mezra yandan yolları sıcak asfaltlanıyor." şeklinde konuştu.

Muhtarlarla buluşmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Vali Toprak, "Sorunlar üzerinde fikir alış verişinde bulunalım. Önerileriniz varsa onları değerlendirelim. Çözebileceğimiz konular varsa burada takip edip yerelde bu işi halledelim. Bizi aşan konular varsa da gerekli devlet makamlarına girişimlerde bulunmaya çalışalım" dedi.

Toplantının ardından Vali Toprak ve beraberindeki heyet, Aile Destek Merkezini ziyaret ederek aşure programına katıldı.

Program, Vali Toprak'ın Aile Destek Merkezi'nde kurs alan kadınlara sertifikalarını vermesiyle son buldu.

v11-001.jpg

v1-014.jpg

v3-008.jpg

v4-005.jpg

v5-003.jpg

v6-001.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum