Hakkari Valisi Akbıyık: 4 bin aileye 47 milyon TL yardım yapıldı

Hakkari Valisi Akbıyık: 4 bin aileye 47 milyon TL yardım yapıldı

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, 2018 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından yapılan yardımlar ile ilgili açıklama yaptı.

Hakkari ve ilçelerindeki toplam nüfusu 286 bin 470 olarak açıklayan Hakkari Valisi İdris Akbıyık, geçen seneye göre 10 bin nüfus artışının yaşandığını belirtti.

Vali Akbıyık, "Hakkari merkez nüfusu 81 bin 444, Yüksekova ilçesi köyleri ile beraber 119 bin 760, Şemdinli ilçesi 45 bin, Derecik ilçesi 22 bin, Çukurca ilçesinde ise 17 bin nüfus bulunmaktadır." dedi.

2018 yılında Hakkari ve ilçelerinde maddi durumu kötü olan ailelere yapılan yardımlarla ilgili detaylı bilgiler veren Vali Akbıyık, "Ailelere ayni, nakdi, kömür, gıda, giyim, eğitim, sağlık, gebelik, engelli, yaşlı aylıkları, eşi vefat etmiş kadınlara, muhtaç asker aileleri, muhtaç asker çocuğu, öksüz yetim yardımı, kronik hasta yardımı ve özel amaçlı yardımlar verilmektedir ve vatandaşın ne ihtiyacı varsa her zaman onların yanında olmaya çalışıyoruz. Kış çok sert geçiyor. 29 bin aileye 33 bin ton kömür yardımında bulunduk. Tüm Hakkari geneli il merkezi ve ilçelerde 4 bin aileye SYDV bünyesinde yaklaşık 131 milyon ayni ve nakdi yardımımız oldu. Bunun yanında birçok eğitim ve SODES projelerimiz var. SYDV dışında yine Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 4 bin aileye 47 milyon TL tutarında evde bakım, sosyal ekonomik destek, koruyucu aile destek ve doğum yardımları olmak üzere birçok yardımın yapıldı" diye konuştu.

Vali Akbıyık, "Bunların yanı sıra valiliğimizin yardımlarıyla il milli eğitim müdürlüğü ve il emniyet müdürlüğü tarafından birçok eğitim ve sosyal yardımlar yapılıyor. Yine Hakkari merkez ve ilçelerimizde halk eğitim merkezi bünyesinde birçok hazırlama kurslarımız var ve bunların birçok ihtiyaçları ise SYDV tarafından çeşitli projelerle karşılanmaktadır. Ayrıca SYDV bünyesinde giyim merkezimiz var. Buradan da vatandaşlara giyim yardımı yapılıyor. Amacımız Hakkari'mizde aç ve açıkta bir insanın dahi kalmamasıdır" şeklinde konuştu.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.