Hakkâri Valiliği: Şerali Dereli evinde öldürülmedi

Hakkâri Valiliği: Şerali Dereli evinde öldürülmedi

İran sınırındaki Duranlar (Awyan) köyünde askerler tarafından öldürüldüğü iddia edilen Şerali Dereli ile ilgili Hakkâri Valiliği tarafından açıklama yapıldı.

Hakkâri Valiliği, Yüksekova ilçesinin Duranlar (Awyan) köyünde 29 Ekim günü yapılan operasyon sırasında ölen Şerali Dereli ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Dereli'nin evinde askerler tarafından öldürüldüğü iddialarının asılsız olduğu belirtildi.

İran sınırına yaklaşık 7 km mesafede yürütülen operasyon sırasında 10 kilogram metamfetamin ele geçirildiği belirtilen açıklamada, "Karşılaşılan gruba yönelik yapılan tüm 'DUR' ihtarlarına uyulmaması ve gece karanlığından yararlanarak kaçmaya başlanılması üzerine ilgili mevzuat çerçevesinde güvenlik birimlerimizce müdahalede bulunulmuştur. Olay yerinde yapılan arama tarama faaliyetinde daha önceden “uyuşturucu/uyarıcı madde imalatı ve ticareti” suçundan kaydı bulunan Ş.D.’nin hayatını kaybettiği görülmüş olup, konuyla ilgili olarak gerekli soruşturmalar devam etmektedir" denildi.

NE OLMUŞTU?

Şerali Dereli’nin oğlu Sultan Ali Dereli, 61 yaşındaki babasının 29 Ekim günü evinin ilerisinde atı ve tayıyla ilgilendiği sırada askerler tarafından atıyla birlikte vurularak öldürüldüğünü belirtmiş, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını söylemişti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum