Hakkari'de Newroz coşku ile kutlandı

Halkların Demokratik Partisi Hakkari İl Örgütü öncülüğünde 'Şimdi Kazanma Zamanı' şiarı ile düzenlenen 2022 Newrozu coşku ile kutlandı.

Hakkari'de HDP tarafından organize edilen 2022 Newroz'u “Dem dema serkeftinê ye” (Şimdi kazanma zamanı) sloganıyla Tekser Mahallesindeki Eski Otogarda kutlandı.

Kutlamanın yapıldığı alan HDP bayrakları ile süslenirken, alana çeşitli pankartlar asıldı. 

Polisin üst aramasının ardından alana giren vatandaşlar Sümbül Dağı eteklerinde yakılan Newroz ateşinin etrafında Kürtçe müzikler eşliğinde halay çekti.

Newroz kutlamasına HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Görevden alınan Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Avcı ve görevden alınan Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman, HDP İl Eşbaşkanları Lokman Özdemir ve Hümeyra Armut, Barış Anneleri, KESK, DİSK, İHD, ÖHD Hakkari temsilcileri, kentin kanaat önderler, HDP il ilçe yöneticileri ve binlerce Hakkarili katıldı. 

Saygı duruşu ile başlayan kutlamalar tertip Komitesi başkanı Kadir Şahin'in açılış konuşması ile devam etti. Birlik çağrısı yapan Şahin başta Hakkari olmak üzere bütün halkların Newroz Bayramını kutladı. 

Ardından katılımcılar sahneye çıkarak Hakkari halkının Newroz'unu kutladı. 

HDP İl Eşbaşkanları Lokman Özdemir ve Hümeyra Armut yaptıkları konuşmalarda Newroz'a katılımlarından dolayı Hakkari halkına teşekkür etiler. 

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı ve HDP İl Eşbaşkanı Lokman Özdemir ile Hakkarililer, Newroz ateşini yaktı.

Sanatçı Kasım Taşdoğan'ın sahne alması ile kitle Kürtçe müzikler eşliğinde halay çekerek eğlendi. 

Daha sonra görevden alınan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı halkın Newroz'unu kutladı. Türkiye'nin bir çok yerinde olduğu gibi Hakkari'de de Newroz coşkusu yaşandığını dile getiren Avcı mücadelenin önemine dikkat çekti. 

HDP eski Milletvekilleri Leyla Güven ve Hamit Geylani de birer kutlama mesajı gönderdi.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede de Kürtçe ve Türkçe yaptığı açıklamada Hakkari halkının Newroz'unu kutladı ve alanı dolduran binlerce kişiye teşekkür etti.

Hükümetin Kürt sorununa olan yaklaşımını eleştiren Dede, Kürt sorunun çözüm yolunun diyalog ve müzakerelerden geçtiğini dile getirdi. 

Hakkari'deki Newroz kutlamalarının sürpriz bir konuğu vardı. İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar beraberindeki Emniyet Müdür yardımcıları ile birlikte Newroz alanına gelerek vatandaşların arasına karıştı. Çocuklara pamuk şekeri alan Müdür Pınar bir süre kaldığı alandan ayrıldı. 

Newroz kutlaması Kawa Şirvan'ın Kürtçe müzikleri eşliğinde çekilen halayların ardından sona erdi. 

whatsapp-image-2022-03-20-at-15-08-41.jpeg

whatsapp-image-2022-03-20-at-14-42-19.jpeg

whatsapp-image-2022-03-20-at-14-37-54.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.