Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Necmettin Fendik'i Bakan Soylu'ya sordu

Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Necmettin Fendik'i Bakan Soylu'ya sordu

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Yüksekova'da ev baskını sırasında vurulan Necmettin Fendik'i İçişleri Bakanı Soylu'ya sordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafıdnan cevaplandırılması isteğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan soru önergesinde Akdoğan, "18.07.2017 Tarihinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Güngör Mahallesinde gece saat 01.00 sıralarında Necmettin FENDİK adlı yurttaşımızın evi polislerce basılmış, Necmettin FENDİK hiç bir gerekçe gösterilmeksizin yargısız bir şekilde polisler tarafından vurulmuş ve kaldırıldığı hastahanede hayatını kaybetmiştir. Olaya şahit olan Necmettin Fendik’in eşi ve çocukları kolluk kuvvetlerinin, 9 aylık bebeği Efrin’i ablasının kucağından alarak yere fırlattıklarını, babasının yanına gitmeye çalışan diğer çocuğunu da darp ettiklerini ve ailenin bütün fertlerine şiddet uyguladıklarını, Necmettin Fendik’in ağır yaralı olarak iki saat bekletilerek çocuklarının yanaşmasına dahi izin vermediklerini belirtmiştir. Ayrıca aile Güngör Mahalesini abluka altına alan polislerin pencerelerini açan komşularına da uzun namlulu silahları doğrultarak ölümle tehdit ettiklerini anlatmıştır.Vurulduğu gece iki saatin ardından hastaneye kaldırılan Necmettin Fendik 18 temmuz sabah saatlerinde yaşamını yitirdi" ifadelerine yer verdi.

Önergede Bakan Soylu'ya şu sorular yöneltildi:

1-Bakanlığınız söz konusu polisler hakkında bir soruşturma başlatmış mıdır?

2-İnsanların evlerini basarak kapıyı dahi açmalarına izin vermeden yurttaşlara karşı silah kullanan bu polis veya polisler kimin adına çalışmaktadırlar?

3- Açıkça suç işleyen bu polisler kimin emir ve talimatlarıyla bu şekilde davranmaktadır?

4-Yaşananların bu kadar açık ve net bir şekilde basına ve kamuoyuna yansımasına rağmen neden halen Bakanlığınız veya yetkili birimleriniz tarafından olaya dair bir açıklama yapılmamıştır?

5-Bakanlığınıza bağlı çalışan bu polisler kimden cesaret alarak kundaktaki çocuklara dahi şiddet uygulamaktadır?

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.