Hakkari İl Kalsın Komisyonu’ndan esnaf ziyareti

Hakkari İl Kalsın Komisyonu’ndan esnaf ziyareti

Hakkari İl Kalsın Komisyonu üyeleri, kentin il statüsünden ilçe konumuna dönüştürüleceği iddiaları üzerine kent merkezindeki, esnafları dayanışma için ziyaret etti.

Hakkari’nin kadim bir kent olduğunu ve bunun böyle kalacağını bunun için de kentin il statüsünün yeniden tartışılıyor olmasının kendilerini üzdüğünü belirten komisyon üyeleri bu konuda duyarlılık yaratmak ve yurttaşların kendi kentlerine sahip çıkması için birlik olmak adına kent merkezinde bulunan esnafları ziyaret etti.

‘BAŞKA KENTLERE GÖÇ ETMEK İSTEMİYORUZ’

Esnaf ziyaretinin ardından Kaya Plazanın önünde komisyon adına bir açıklama yapan Mimar Cemal Erip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti grup toplantısında tekrar gündeme getirdiği Hakkari ve Şırnak’ın ilçeye, Yüksekova ve Cizre’nin de il’e dönüştürüleceği söyleminin kendilerini derinden üzdüğünü belirterek “Komisyonumuz geçen sene büyük bir mücadele verdi. Ve bu mücadelede başarılı olduk. Esnafımız yine gündeme gelen ilçe mevzusu yüzünden ayaklandı. Bizde bugün esnafımızla bir araya gelip hem istişare ediyoruz hem de demokratik eylemlerimiz için fikir alış verişinde bulunuyoruz. Bu bizim hakkımız. Onurumuz ve ekmeğimiz için sonuna kadar direneceğiz. Başka kentlere göç etmek istemiyoruz. Kendi ayaklarımız üzerinde durmak istiyoruz” dedi. 

Komisyon yapılan açıklamanın ardından esnaf ziyaretlerine devam etti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.