Hakkari İHD:  ''Barışın hakim olduğu bir yıl dileğiyle''

Hakkari İHD: ''Barışın hakim olduğu bir yıl dileğiyle''

İHD, Newroz mesajında "İnsan hakları savunucuları olarak bu yılki Newrozun devam eden çatışma ve savaşa karşı barış getirmesini ve bu vesileyle özgürlüklere kavuşacağımız bir yıl olmasını dileriz" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD), Newroz Bayramı'na ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada, ''İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi olarak Newroz’u kutluyor ve insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerine dayalı barış dolu günlerin başlangıcı olmasını diliyoruz'' denildi.

'NEWROZ DİRİLİŞİ SİMGELEMEKTEDİR'

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Demirci Kawa’nın zalim Dehak’a karşı mücadelesini kazandığı yıldan beri Newroz kutlanmaktadır. Türkiye’de Newroz’un kutlanması için uzun mücadeleler verilmiş ve bugün başta Kürt halkı olmak üzere halkların ciddi bir kazanımı olarak yaygın ve kitlesel olarak kutlanabilmektedir. 2022 yılı Newroz’u vesilesi ile hatırlatmak isteriz ki halkların özgürlük mücadelesi devam edecektir. Çünkü her Newroz, dirilişi simgelemektedir. Dolayısıyla ne kadar baskı uygulanırsa uygulansın baskıya maruz kalan halklar her yıl yeniden dirilmektedir, işte Newroz’un gerçek anlamı ve büyüsü de budur.
İnsan hakları savunucuları olarak bu yılki Newroz’un devam eden çatışma ve savaş ortamının sona ereceği, barışın hakim olduğu ve bu vesileyle özgürlüklere kavuşacağımız bir yıl olmasını dileriz."

 

 

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.