Hakkari hep OHAL'de!

Hakkari hep OHAL'de!

Hakkari’de manzara OHAL öncesi neyse OHAL sonrası da değişmedi.

İki yıl sonra resmi olarak kaldırıldığı ilan edilse de OHAL manzaraları Hakkari’nin her tarafını sardı. Kenttin çeşitli yerlerine kurulan arama noktalarında yapılan GBT kontrolleri trafikte uzun araç kuyruklarına neden olurken, bu hal OHAL’den sonra da sürdü. 

Yenimahalle'de bulunan TOKİ konutlarına giden Kırk Konutlar Caddesi ve Karşıyaka Mahallesi'nden Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığının da bulunduğu Xenanis yoluna giden alternatif yola “güvenlik” gerekçesiyle iki yıl önce dökülen hafriyatlar halen kaldırılmadı. 

ARAÇ KUYRUKLARI BİTMİYOR 

Kentin tek girişi olan Depin Polis Kontrol noktasındaki GBT sorgulamaları da aynı şekilde sürüyor. Özellikle hafta sonları uzayan araç kuyrukları kent dışına çıkan yurttaşları bezdiriyor. 

Her 15 günde bir 30 bölgede “Özel Güvenlik Bölgesi” ilan eden Hakkari Valiliğinin süresi bugün doluyor. OHAL sonrası valiliğin bu bölgeler için nasıl bir karar alacağı merak konusu. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum