Hakkari: HDP'li Karaman mazbatasını aldı

Hakkari: HDP'li Karaman mazbatasını aldı

Hakkari Belediye Eş Başkanı Cihan Karaman ve meclis üyeleri mazbatasını aldı.

Hakkari Belediyesi’ni kazanan HDP'li eş başkan Cihan Karaman seçim kuruluna giderek mazbatasını aldı. Eş başkan Seher Kadiroğlu Ataş'e ise Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) ihraç olduğu gerekçesiyle mazbatası verilmedi.

Mazbatalarını alan Karaman ve meclis üyeleri belediye binasına yurttaşların yoğun ilgisi ve alkışları arasında geçti.

‘ŞEFFAF BİR BELEDİYECİLİK YAPTIK’

Kayyum atanmadan önce görev yapan DBP'li eş başkanlar Nazmi Coşkun ve Zeynep Kaya tarafından çiçeklerle karşılanan yeni eş başkanlar, daha sonra başkanlık odasına geçti. Coşkun, görev yaptıkları süre boyunca şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla hizmet verdiklerini belirtti.

d1-061.jpg

‘KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM’

Ardından konuşan eş başkanlardan Seher Kadiroğlu Ataş, Hakkari halkının kendilerini bu onurlu göreve layık görmesinden dolayı teşekkür etti. YSK’nin aldığı karara tepki gösteren Ataş, “Türkiye’nin kendi kanununu, anayasasını ve hukukunu tanımayan siyasi bir partinin seçim işleri gibi çalışan YSK’nin biz KHK’li eşbaşkanların iradesine kayyum atanmıştır. Yani 4-5 tane belediyemiz yine ismi değişen bir irade gaspıyla karşı karşıyadır. Bizler KHK’li eşbaşkanlar olarak diyoruz ki: Biz mazbatamızı halkımızdan aldık. Biz halkımızın verdiği onurlu görevi yerine getirmek için buradayız. Halkımızın bize verdiği görevi yine onlar alıncaya kadar Hakkari halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Madem bu sistem kendi anayasasını kendi hukukunu tanımıyor, bizler de onların sistemini tanımıyoruz. Fiili ve gönüllü olarak belediyemize çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

‘HALK PARTİSİNE VE İRADESİNE SAHİP ÇIKMIŞTIR’

Belediye eşbaşkanı Cihan Karaman da halka teşekkür ederek, “Normal koşullarda seçime girmedik. Buna rağmen 3 yıldan beridir Hakkari halkının iradesi gasp edilmişti. Hakkari halkı iradesine sahip çıktı. Onurlu Hakkari halkına bizde söz veriyoruz. Onların iradesine sahip çıkacağız” dedi. Karaman, seçim süreci boyunca bazı kesimlerin halk ile partileri arasına girmeye çalıştığını belirterek, şöyle devam etti: “Kentimizde çok sayıda kanaat önderi var. Ama maalesef son yıllarda türemiş 'yarım ağalar' vardır. Bu halkı ve partiyi karşı karşıya getirmek için çok emek harcadılar. Ama Hakkari halkı onların hevesini kursaklarında bırakmıştır. Ben tekrardan bu onurlu duruşlarından dolayı Hakkari halkını selamlıyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından eşbaşkan Kadiroğlu ve Karaman tebrikleri kabul etti.

d3-031.jpg

d4-021.jpg

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.