Hakkari HDP milletvekilleri mazbatalarını aldı

Hakkari HDP milletvekilleri mazbatalarını aldı

HDP'nin tutuklu Hakkari milletvekili Leyla Güven'in mazbatasını avukatı, Sait Dede ise kendi mazbatasını aldı.

24 Haziran seçimlerinin ardından Hakkari’deki üç milletvekilinden ikisini alan HDP’nin milletvekilleri Sait Dede ve tutuklu milletvekili Leyla Güven’in vekili olan Avukat Harika Karataş aldı. 

HDP ve DBP Hakkari İl yöneticileri ile çok sayıda kadın Hakkari valiliğinin konferans salonunda yapılan Mazbata teslim törenine katıldı.

Tutuklu müvekkili Leyla Güven adına mazbatasını alan Avukat Harika Karataş yaptığı konuşmasında Leyla Güven’in siyasi rehine olarak tutulduğunu belirterek şu açıklamaları yaptı. “Kadın Milletvekilimiz Leyla Güven’in siyasi rehine olarak şu an hukuka aykırı bir şekilde cezaevinde tutulması insan hakları, barış ve demokrasi mücadelesine vurulmuş bir zincirdir. Ancak biz barış demokrasi ve kadın mücadelesini zindanda sokaklarda ve her yerde yürüten emekçiler, kadınlar barış mücadelecileri olarak onların yaktığı meşaleyi taşıyacağız. Ve hayatımızın sonuna kadar da bu uğurda mücadele etmeye devam edeceğiz. Leyla güven şahsında şu an zindanda olan barış, demokrasi, kadın özgürlük mücadelesi ve perspektifidir. Bu anlamda bir an önce Leyla Güven’in tutsaklığına son verilmesini hukuka duyarlı hakim ve savcılardan talep ediyoruz. Bizler bu mazbataların tüm halklar özgürlük barış ve onur mücadelesi için hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

h1-045.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.