Hakkari DÖKH'ten Rojava'ya destek

Hakkari DÖKH'ten Rojava'ya destek

Hakkari Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) üyesi kadın aktivistler Rojava için destek çağrısında bulundu. Kadınlar Buldan’ın katılacağı programa katılım çağrısı yaptı.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - BDP Hakkari İl Binasında konu ile ilgili düzenlenen açıklamaya Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Demir ve DÖKH üyesi kadınlar katıldı.

 Katılımcılar adına açıklama yapan DÖKH aktivisti Hamide Özer, Rojava’da yaşanan katliamın hiçbir dine, hiçbir inanca sığmadığını bu katliama sessiz kalmanın hiçbir din ve inançta yerinin olmadığını söyledi.

İnsanlık dışı olayların yaşandığını ifade eden Özer, “Bu katliamı lanetliyor ve kimsenin sessiz kalmaması, ‘insanım’ diyen herkesin sesini yükseltmesi gerekiyor. Rojava’ya yaklaşım Kuzey Kürtlerine yaklaşımın ta kendisini ifade etmektedir. Bu katliamın tüm insanlığa yapılan bir katliam olduğunu belirtiyor, kimsenin sessiz kalmaması gerekir. insanım diyen herkesin tepkisini ortaya koyması gerekiyor.”dedi. 

 Devletin ve AKP hükümetinin çeteci güçlere destek verdiğine dikkat çeken Özer, “Onurlu Kürt’ün, devrimcinin, demokratın ve insanım diyen herkesin tahammül gösteremeyeceği bir düzeyde izlemektedir. Tüm gücünü Kürt halkının var oluşunu, yok etmeye adayan ve bu temelde Suriye politikasını sadece Kürtlerin statü oluşumunu engellemeye dönüktür. . Çünkü Rojava devrimi bir Kuzey Kürdistan devrimidir. Rojava’ya yaklaşım Kuzey Kürtlerine yaklaşımın ta kendisini ifade etmektedir” diye konuştu.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde BDP mitinginde çıkan olaylara da değinen Özer, meydana gelen olayların Rojava’daki Kürt özgürlük hareketinin kazanımlarına yapılan saldırılar olduğunu belirtti. Özer, eş başkanları ve milletvekillerinin içinde bulunduğu konvoya bilinçli ve hedef gözetilerek saldırıldığını dile getirdi.

Kadınlar olarak, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın başlattığı demokratik çözüm sürecini sahipleneceklerine dikkat Çeken Özer şunları söyledi: “Sayın Abdullah Öcalan’ın özelde Colemergli kadınlara göndermiş olduğu selamlarını mücadele ruhuyla sahipleniyoruz. Bu vesileyle yarın saat 22:00’da sayın Pervin Buldan’ın katılımı ile belediye önünde düzenlenecek halk toplantısına tüm Hakkarili kadınlarını davet ediyoruz”
d1.20130805182146.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum