Hakkari Barosu'ndan belediye eş başkanlarının tutuklanmalarına tepki

Hakkari Barosu'ndan belediye eş başkanlarının tutuklanmalarına tepki

Hakkari Barosu, Hakkari ve Yüksekova Belediye Eş Başkanlarının tutuklanmalarına tepki gösterdi.

Yüksekova Haber Portalı

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Cihan Karaman ile Yüksekova Belediyesi Eş Başkanları Remziye Yaşar ile İrfan Sarı’nın tutuklanıp yerlerine kayyım atanmasına tepkiler sürüyor.

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Hakkâri Barosu, 31 Mart yerel seçimlerinde seçilen eş başkanlarının görevden alınıp tutuklanmalarını ‘halkın iradesine yapılan bir haksızlık’olarak niteledi.

Baro açıklamasında, “Seçimler halk iradesine dayalı olup demokratik yaşamın güvencesidir. Hakkari ve Yüksekova Belediye Başkanları hakkında yürütülen soruşturmada gizlilik kararının alınması, seçilmişler kadar seçenler açısından da hak ihlali sayılmaktadır. Hakkari ve Yüksekova Belediye Başkanlarının, görevlerinin verdiği sorumluluk da dikkate alınarak, kaçma şüphelerinin olmaması nedeniyle orantılı seçenek yaptırımlar mümkün iken, tutuklanmalarına karar verilmesi, Anayasa ve Uluslararası Sözleşmelere aykırılık teşkil etmektedir. Halkın özgür iradesini kullanarak seçtikleri Başkanların, derhal serbest bırakılmaları ve görevlerine dönmeleri Ulusal ve Uluslararası Hukuk ve Demokratik yaşam açısından elzemdir.” ifadelerine yer verdi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum