Hakkari Barosu’ndan 10 Aralık mesajı

Hakkari Barosu’ndan 10 Aralık mesajı

Hakkari Barosu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Baro tarafından yayınlanan mesajda şöyle denildi:

“Bugün 10 Aralık İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin Birleşmiş Milletler tarafından kabulünün 71. Yıldönümü. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Kurulu tarafından 10 Aralık 1948’de İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini ilan ederken; Genel Kurul da 4 Aralık 1950 tarihinde 10 Aralık İnsan Hakları Günü olarak ilan etmiştir. Bildirgenin 1. Maddesinde ‘’Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar. Akıl ve vicdana sahiptirler. Birbirlerine karşı kardeşlik anlayışıyla davranmalıdırlar.’’ hükmü düzenlenmiştir.

Kimliği, değer yargıları, politik görüşü, sosyo-ekonomik düzeyi, ırkı, cinsiyeti, cinsel yönelimi nedeniyle kişiler veya topluluklara yapılan saldırı, şiddet, ve insanlık onuruna yönelik eylemler nedeniyle oluşabilecek ihlal ve saldırılara karşı yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

Ülkemiz açısından, Türkiye toplumunun çoğulcu etnik, dilsel, dinsel ve kültürel dokusu mutlaka göz önünde bulundurulmalı, bu özelliklerin ülke bütünlüğü içersinde korunması ve geliştirilmesi için uygun önlemler alınmalıdır.

İnsanın insan olmaktan gelen ve doğuştan sahip olduğu haklara erişiminde hiçbir engelin olmadığı, insan onuruna yaraşır bir dünyada YAŞAMAK umuduyla.

10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN.
HAKKARİ BAROSU BAŞKANLIĞI"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.