Hakan Yeşilyurt toprağa verildi

Hakan Yeşilyurt toprağa verildi

Hayatını kaybeden sanatçı Hakan Yeşilyurt toprağa verildi. Cenaze töreni Antalya'da gerçekleşti.

Sanatçı Hakan Yeşilyurt, geçirdiği kalp krizi sonucu 46 yaşında yaşamını yitirdi. Hakan Yeşilyurt Antalya’da düzenlenen törenle defnedildi.

Evrensel’in haberine göre, Antalya Kızılarık Cemevinden alınarak omuzlar üzerinde Kızılarık mezarlığına götürülen Yeşilyurt burada toprağa verildi. Yoğun bir kalabalık tarafından omuzlarda taşınan Yeşilyurt’un cenazesine, siyasi parti temsilcileri, sendika ve dernek yöneticileri, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, sanatçı dostları İlkay Akkaya, Onur Akın, Hasan Kal ve çok sayıda seveni katıldı. Cenaze mezarlığa götürülürken sanatçının Eftelya türküsü söylenirken, sık sık “Yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganları atıldı.

‘HİÇ KİMSENİN KALBİNİ KIRMADI’

Sanatçı arkadaşı Onur Akın, Yeşilyurt için ‘’Hakan Yeşilyurt benimde içinde bulunduğum muhalif sanatçıların içerisinde en genç, en yürekli olanlarımızdan birisiydi. Bu onurlu ve devrimci duruşundan hiç ödün vermedi. Dimdik yaşadı. Hiç kimsenin kalbini kırmadı. Herkesi güldürdü, herkesi mutlu etmeye çalıştı hayatı boyunca. Bizi güldüren o güzel çocuğu hep kalbimizde yaşatıp, hep anımsayacağız. Işıklar içinde uyusun, yolu açık olsun Hakan’ımın’’ diye konuştu.

İlkay Akkaya, ‘’Ateş düştüğü yeri yakıyor. Hakan Türkiye’nin çok büyük bir değeriydi, kıymeti de bilinmemiş bir değeriydi. Ne diyeyim memleket gibiyiz işte’’ diyerek duygularını ifade etti.

Şair, müzisyen Hasan Kal ise ‘’Sevgili Hakan Yeşilyurt için ona güzel ve yakışan bir tören düzenledik. Hakan Yeşilyurt’un bende sanatçı ilişkisinin ötesinde bir abi kardeş ilişkisi vardı. Ölümü beni derinden etkiledi. Her şeyden önce kendisi iyi bir müzisyen, iyi bir arkadaştı. Kendisinin çıkarttığı son albümünde sözleri bana ait olan bir parça vardı. Benim hazırlığını yaptığım albüm için bana müzik ve sözleri kendisine ait olan üç parça vermişti. Ne diyelim devri daim olsun’’ dedi.

Hakan Yeşilyurt’un ölümünü Önder Babat Kültür Merkezi duyurmuştu. Twitter’dan yaptıkları paylaşımda “Çok değerli dostumuz, arkadaşımız Hakan Yeşilyurt’u kalp krizi sonucu kaybettik. Bu erken ve ani kayıp bizlere büyük bir acı yaşattı. Acılı ailesine, dostlarına ve yoldaşlarına başsağlığı diliyoruz” denilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.