Hakan Atilla İstanbul'da

Hakan Atilla İstanbul'da

ABD'de 32 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen eski Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, İstanbul'a geldi. Atilla'yı karşılayanlar arasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da vardı.

ABD’deki İran yaptırımları davasından yargılanan ve 19 Temmuz’da cezaevinden tahliye edilen eski Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, Türkiye’ye geldi.

Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Bürosu yetkililerince sınır dışı edilmek üzere dün New York JFK Havalimanı’na getirilen Atilla, THY’ye ait ‘TK-02’ sefer sayılı uçakla 19.05’te ABD’den ayrılmıştı.

Hakan Atilla’yı havalimanından Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve New York Başkonsolosu Alper Aktaş uğurladı. Atilla, 19 Temmuz’da tahliye edilmiş ve sınır dışı işlemlerinin tamamlanması için gözaltı merkezi York County Prison’a gönderilmişti.

Atilla’yı (ortada) ABD’den Büyükelçi Serdar Kılıç (solda) yolcu etti.

Atilla’yı taşıyan uçak, bugün 11.30’da İstanbul Havalimanı’na indi. Atilla’yı, ailesiyle Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak karşıladı.

Karşılamanın ardından havalimanında açıklama yapan Bakan Albayrak, Atilla’dan kardeşim diye bahsederek bu günün ‘beklenen gün’ olduğunu belirtti. Albayrak, ” Çok güzel bir gün, hayırlı bir gün; güzel bir tatil yapacak dinlenecek. Hakan Atilla kardeşimizin şahsında ülkemizin ne güzel evlatlar yetiştirdiğine bir kez daha şahit oldum” dedi.

Albayrak’ın konuşmasından sonra, Hakan Atilla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la telefon konuşması gerçekleştirdi.

Hakan Atilla ve annesi.

NEDEN TUTUKLANMIŞTI?

Hakan Atilla, 27 Mart 2017’de New York JFK Havalimanı’nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali suçlamalarıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı. Jüri, Atilla’yı hakkındaki 6 suçlamanın 5’inden suçlu bulmuş, ‘kara para aklama’ suçlamasından ise masum olduğuna karar vermişti.

İran yaptırımları davasında suçlu bulunan Hakan Atilla, 32 ay hapis cezası almıştı.

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan ve 19 Mart 2016’da ABD’de tutuklanan iş insanı Rıza Sarraf ise yargılanmasına kısa süre kala 26 Ekim 2017’de hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla iş birliğine gitmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.