HAK-PAR'da 'DTK Genel Kurulu' istifaları

HAK-PAR'da 'DTK Genel Kurulu' istifaları

HAK-PAR Genel Merkezi ile Diyarbakır il yöneticileri arasında DTK Genel Kurulu'na katılmaları nedeniyle tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından 3 kişi, il yönetiminden istifa etti.

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Diyarbakır İl Örgütü’nden 3 yönetici, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Kurulu toplantısına katıldıkları için, genel merkezle tartışma yaşadı. Bunun üzerine Ramazan Eren, Paşa Akdoğan ve Mehmet Dalkıran, yöneticilik görevlerinden istifa etti.

Rudaw’ın haberine göre, HAK-PAR Diyarbakır İl Örgütü, DTK’nin 8-9 Eylül’de, Diyarbakır’da yapılan genel kurul toplantısına, gözlemci olarak davet edildi. HAK-PAR Diyarbakır il yöneticileri, toplantıya katılma kararı aldı.

HAK-PAR Genel Merkezi yöneticileri ise Diyarbakır il örgütünden toplantıya katılmamalarını istedi. İl yöneticileri ise katılma kararını geri almadı. Yaşanan tartışmadan ardından HAK-PAR Diyarbakır il yöneticileri Ramazan Eren, Paşa Akdoğan ve Mehmet Dalkıran’ın, il yönetiminden istifa ettiği belirtildi.

HAK-PAR Erbil Temsilcisi Zana Sezen, “Parti meclisimizin toplantıdan haberi vardı. Arkadaşlara söz konusu kararın parti meclisinin vermesi gerektiği söylenildi. Ayrıca kendilerine toplantıya katılmaları halinde parti disiplinine verilecekleri belirtildi” dedi.

Sezen, il örgütünde istifa edildiğine dair 3 dilekçenin genel merkezlerine ulaştığını doğruladı.

Diyarbakır’da gerçekleştirilen Newroz mitingine katılan HAK-PAR Diyarbakır İl Başkanı Nevzat Karakeçi de, parti genel merkezi ile aralarında yaşanan tartışmadan dolayı il başkanlığından istifa etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.