Hacer Özdemir: Leyla Güven cezaevinde değil bizimledir

Hacer Özdemir: Leyla Güven cezaevinde değil bizimledir

DBP Eşgenel başkan yardımcısı Hacer Özdemir: "Kadın özgürlük mücadelesi ile başladı bu mücadele, kadın özgürlük mücadelesi ile de devam edecek. Toplumun öncülüğünü, toplumun sözcülüğünü yapacak olanlar kadınlar ve gençlerdir."

HDP'nin Hakkari'deki seçim çalışmaları Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçeleri ile bağlı köylerinde devam etti. İl merkezi ve ilçelerinde mahalle mahalle, köy köy ziyaretler gerçekleştiren partililer vatandaşlarla sohbet edip sıkıntılarını dinliyor.

YÜKSEKOVA

Bu çalışmalar kapsamında Yüksekova'ya gelen DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve DBP Eşgenel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, Yüksekova HDP seçim bürosunu ziyaret etti. Heyet, Yüksekova'da HDP milletvekili adayı Sait Dede ve parti yöneticileri tarafından karşılandı.

Berdan Öztürk: Hakkari halkı gereken cevabı verecektir

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk burada Kürtçe yaptığı açıklamada, "Bugün seçim çalışmaları kapsamında Gever'deyiz. Tarihi bir seçime gidiyoruz. Bu seçim sadece Kürt halkı için değil Türkiye'deki demokratik güçler için de çok önemli. 30 yıldır bölgede çok sayıda insanımız katledildi, birçok yurttaşımız cezaevlerinde. Bunlardan biri de Hakkari Milletvekili adaylarımızdan Sayın Leyla Güven'dir. Bugün milletvekillerimiz, belediye eş başkanlarımız cezaevindeyse, doğru bir duruş sergiledikleri için, özgürlük ve eşit yaşam istedikleri için cezaevindeler. AKP-MHP ittifakına sandıklarda iyi bir cevap vermemiz gerektiği için 24 Haziran önemli bir seçimdir. İnanıyoruz ki Hakkari halkı AKP-MHP'nin oluşturduğu faşist ittifaka gereken cevabı verecektir" dedi.

Hacer Özdemir: Kadınsız bir yaşam kurmaya çalışıyorlar

Hakkari'ye gelişlerinin asıl amacının DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in de Hakkari adayı olduğunu belirten DBP Eşgenel başkan yardımcısı Hacer Özdemir ise, "Aslında Yüksekova Sayın Leyla Güven'i seçmiş sayılır. Destek amaçlı geldi. Gönül isterdi ki bugün cezaevinde değil de çalışmalarını kendi kendisi yürütseydi, burada çalışmaların başında olsaydı. Ama biliyoruz ki Gever, Şemdinli, Çölemerik halkı bu çalışmaları çok güçlü bir şekilde yürütüyor. Bu süreçte aslında en çok da hedef alınan, tutuklanan ve gözaltına alınanlar kadın arkadaşlarımızdı. Kadınsız bir siyaset yürütmeye çalıştılar. Kadınsız bir yaşam kurmaya çalışıyorlar. Biz onlara inat mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadın özgürlük mücadelesi ile başladı bu mücadele, kadın özgürlük mücadelesi ile de devam edecek. Toplumun öncülüğünü, toplumun gelişimini, toplumun sözcülüğünü yapacak olanlar kadın ve gençlerdir. Onun için kadın ve gençleri ne kadar uzak tutsalar da aslında bu konuda çok da başarılı olamayacaklar. Onun için buradayız. Gever'deyiz, Şemdinan'a gideceğiz. Leyla Güven cezaevinde olabilir ama Leyla Güven bizimledir. Onun için biz bu çalışamları sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

ŞEMDİNLİ

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eşgenel başkan yardımcısı Hacer Özdemir, HDP Yüksekova İlçe Eşbaşkanı Hüsnü Beşer, HDP milletvekili aday adayları ve HDP Milletvekili adayı Sait Dede ile birlikte Yüksekova Seçim Bürosu'nu ziyaret ettikten sonra Şemdinli'ye doğru hareket ettiler. 

sem1-004.jpg

Şemdinli'de vatandaşlar heyeti ilçe girişinde bulunan Bermêş mevkiinde karşıladı. Kendilerini karşılayan vatandaşlar ve partililerle tek tek tokalaşan heyet daha sonra araç konvoyu eşliğinde Şemdinli ilçe merkezine geçerek Şemdinli seçim bürosunu ziyaret ettiler.

ÇUKURCA

Öğlen saatlerinde HDP Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani, Hakkari Eski Belediye Başkanı Şükrü Çallı, HDP Milletvekili adayı Özgür Zeydanoğlu, STK temsilcileri, HDP ve DBP’li yöneticiler ile çok sayıda yurttaş ilk olarak Hakkari Merkeze Bağlı Eski Taşbaşı (Kelêtan) köyünde ziyaretlerde bulundu.

Akşam saatlerinde Çukurca HDP ve DBP İlçe yönetimlerini ziyaret eden HDP’liler ve beraberindekiler burada iftar yaptıktan sonra çarşı merkezinde bulunan esnafları ziyaret ederek Çukurcalılar ile sohbet etti.

Geceyi Çukurca’da geçirecek olan HDP’liler seçim ziyaretlerini yarında Çukurca’ya bağlı köylerde devam edecek.

whatsapp-image-2018-06-11-at-17.45.42.jpeg

whatsapp-image-2018-06-11-at-17.45.44-2.jpeg

whatsapp-image-2018-06-11-at-17.45.43.jpeg

whatsapp-image-2018-06-11-at-17.48.03.jpeg

whatsapp-image-2018-06-11-at-17.45.44.jpeg

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.