Güven'in kızı Temizkan: Açlık grevi sağlığını etkiliyor

Güven'in kızı Temizkan: Açlık grevi sağlığını etkiliyor

Açlık grevindeki HDP Milletvekili Güven’in kızı Sabiha Temizkan BirGün’e konuştu, annesinin durumu hakkında bilgi verdi: Açlık grevi yavaş yavaş etkilerini göstermeye başlıyor.

7 Kasım’da açlık grevine başlayan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’in eylemi 35. gününde. Leyla Güven’in kızı, gazeteci Sabiha Temizkan annesinin durumunu hakkında bilgi verdi.

BirGün’den Dilara Şimşek’e konuşan Temizkan, şu an için en büyük kaygılarının annesinin B1 vitaminini kullanamaması olduğunu belirtti. Yurtdışından ilaç temini hakkında yapılan yeni düzenleme ile artık Türkiye’de bulunmayan ilaçların dışardan temin edilmesi mümkün. Ancak açlık grevindekiler için hayati önem taşıyan B1 vitamini şu ana kadar cezaevi idaresi tarafından Leyla Güven’e verilmedi. Yaklaşık 1 hafta önce annesiyle açık görüş yaptığını söyleyen Sabiha Temizkan, “Annemi en son gördüğümde kilo kaybı vardı ve halsizlik gözlemledim. Açlık grevi yavaş yavaş etkilerini göstermeye başlıyor. Şu an durumu daha kötü olmalı” dedi.

Söz konusu annesi olunca gazetecilik yönünü korumakta zorlandığını söyleyen Temizkan, “Annem olunca gazeteci olarak yaklaşmakta zorlanıyorum ama elimden geldiğince gazeteciliğimi koruyup annemin yaptığını gündemde tutmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

ANALAR AĞLAMASIN DİYE’

Sabiha Temizkan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Annemin talebine gazeteci olarak bakabiliyorum tabi ki. Abdullah Öcalan ile görüşülmesi talebi Türkiye’nin toplumsal barışına hizmet edeceğini düşündüğü bir talep. Dolayısıyla kızı olarak çok zorlanıyorum ama bir gazeteci olarak onun yaptığı şeyi gündemde tutmaya çalışıyorum. Annem bugüne kadar barış çabası ve kadın kimliği ile ön planda olmuş bir insan. Onu en yakından tanıyan insanlardan birisiyim. Onun gerçekten annelerin ağlamaması için bir yola girdiğini ve bunun için canını ortaya koyduğunu biliyorum. Dolayısıyla yanında olmak dışında bir seçenek göremiyorum.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum