Güven: Seçmen listelerinin aynısını kullanacağız

Güven: Seçmen listelerinin aynısını kullanacağız

YSK Başkanı Güven: 31 Mart seçimindeki şartlarla seçime gidilecek. Herhangi bir ekleme ve çıkarma olmayacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesiyle ilgili konuştu. Güven, 23 Haziran’da yeniden sandığa gidecek İstanbullu seçmenlerin listesinde bir değişiklik yapılmayacağını söyledi.

Listelerde kendisini göremeyen seçmenlerin bugün YSK’nin sitesinden kayıtlara ulaşabileceğini belirten Güven, “Listede kendimi göremedim diyenler, öğleden sonra 23 Haziran seçiminde nerede, hangi sandıkta oy kullanacaklarını görebilecek” dedi. Güven, yenilenen seçimlerinde sadece sandık kurullarının değişeceğini söyleyerek, “31 Mart seçimindeki şartlarla seçime gidilecek. Herhangi bir ekleme ve çıkarma olmayacak. Oy kullanamayacak kısıtlı seçmenlerle ilgili listelerde değişiklik yapılmadan oy kullanamaz şerhi düşülecek. Bugüne kadar yapılan sorgulamada bulamazlar. Anlık olarak seçmen kimse listeler yayınlanıyor. Kendini bulamayanlar adres değişikliği olup İstanbul’dan gidenler olabilir” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.