Gurbetçilerden 800 milyon euro havale

Gurbetçilerden 800 milyon euro havale

Almanya'da yaşayan Türkiyeliler, anavatanlarına en çok para gönderen göçmenler arasında yine çoğunluğu oluşturdu. Geçen yıl Almanya'dan Türkiye'ye 800 milyon euro civarında para gönderildi.

Almanya Merkez Bankası verilerine göre, Almanya’da yaşayan Türkiyeli göçmenler geçen yıl Türkiye’ye 800 milyon euro civarında para gönderdi. Buna göre, şimdiye kadar olduğu gibi 2016 yılında da Almanya’dan en yüksek para havalesi Türkiye’ye yapıldı.

Haftalık Alman ekonomi dergisi Wirtschaftswoche’da yer halan habere göre, Almanya’da çalışan göçmenler 2016’da kendi ülkelerindeki ailelerine toplam 4 milyar 200 milyon euro havale etti. Anavatanlarına para gönderen göçmenler arasında çoğunluğu Türkler oluşturdu. Haberde, geçen yıl da 800 milyon euro civarında paranın Türkiye’ye gönderildiğine işaret edildi. İç savaşın hüküm sürdüğü Suriye’ye transfer edilen para da 18’den 67 milyon euroya çıktı.

Dergiye göre, Almanya’daki göçmenlerin geçen yıl toplamda havale ettiği para, 2015 yılındaki mebladan 700 milyon euro fazla. Bunun, Doğu ve Batı Almanya’nın birleşmesinden bu yana havale edilen en yüksek miktar olduğu belirtiliyor. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum