Güney Kore: Kim Jong-un hayatta ve iyi

Güney Kore: Kim Jong-un hayatta ve iyi

Kuzey Kore lideri Kim Jong'un öldüğü iddiasına Güney Kore'den yalanlama geldi.

Güney Kore, öldüğü iddia edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un ‘hayatta ve iyi olduğunu’ duyurdu. Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’in üst düzey dışişleri danışmanı Moon Chung-in, hükümetlerinin bu konudaki pozisyonunun net olduğunu söyleyerek, “Kim Jong-un hayatta ve iyi. 13 Nisan’dan beri Wonsan bölgesinde. Şu ana dek şüphe çekici bir hareketlenme tespit edilmedi” dedi.

Güney Kore’nin Kuzey Kore ile Birleşme Bakanı Kim Yeon-chul da, Kim’in hasta olduğuna veya korona virüsü nedeniyşe tecrit edildiğine dair bir bilgileri olmadığını açıkladı. Güney Koreli bakan, böyle bir istihbaratları bulunmadığını söyledi.

Batı basını, Kim Jong-un’un treninin bir süredir Wonsan bölgesinde bulunduğunu yazmıştı. Trenin uydu görüntüleri de paylaşılmıştı.

İDDİALAR NE YÖNDE? 

Kim Jong-un’un hasta olduğu iddiası, geçtiğimiz hafta Güney Kore basını tarafından ortaya atılmıştı. Kim’in ağır bir kalp ameliyatı geçirdiği öne sürülürken, sosyal medyada öldüğü iddiası dolaşıma girmişti. Kuzey Kore liderinin 15 Nisan’da  ülkenin kurucu lideri olan dedesi Kim Il-sung’un doğumgünü için düzenlenen ve ülkesinin dünyaya meydan okuma kültüründe önemli yer tutan kutlamalara katılmaması da spekülasyonlara yol açmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.