Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in davasında yeniden mütalaa verilecek

Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in davasında yeniden mütalaa verilecek

Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in yargılandığı davada, savcı yeniden mütalaa açıklayacak. Savcı, benzer suçlamaların olduğu dosyaların beklendiğini belirtti.

Yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in yargılandığı davaya devam edildi.

Duruşma savcısı birleşen dosyaların kendisine bırakılmasının ardından yeniden mütalaa verecek. Bir sonraki duruşma 17 Aralık’ta görülecek.

Malatya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in yargılandığı davanın 10’uncu duruşması görüldü.

Mahkeme Başkanı Türker Türkoğlu, dava dosyasına Gültan Kışanak için Ankara ve Şanlıurfa, Sebahat Tuncel için ise Diyarbakır’dan benzer suçlamalarla ilgili birleşen dosyaların olduğunu kaydederek, iddia makamına taleplerini sordu.

MAHKEME: KIŞANAK VE TUNCEL KATILMAZSA SUSMA HAKKINI KULLANDILAR SAYILACAK

Duruşma savcısı, birleşen dosyanın tekrardan fiziki olarak kendisine verilmesinin ardından yeniden mütalaasını sunacağını belirtti. Avukatların taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, Tuncel ve Kışanak’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 17 Aralık’a erteledi.

Ayrıca, Kışanak ve Tuncel’in bir sonraki duruşmada SEGBİS üzerinden hazır edilmesini, katılmamaları halinde susma hakkını kullandıkları yönünde karar verileceğine hükmetti.

İddianamede, Kışanak hakkında “silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek”, “41 kez terör örgütü propagandası yapmak ve kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak” suçlamalarından 57 yıl 6 aydan 230 yıl 6 aya kadar, Tuncel hakkında ise “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “16 kez terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla 23 yıl 6 aydan 95 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (DHA)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.