Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel için hapis cezası talebi

Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel için hapis cezası talebi

Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcı, Kışanak için toplam 49 yıl 2 ay, Tuncel içinse toplam 41 yıl 8 ay hapis cezası talep etti.

Yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in yargılandığı davaya devam edildi.

Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında Kışanak için “silahlı terör örgütünü kurmak ve yönetmek” suçundan 22,5 yıl, Tuncel hakkında ise “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıl hapis cezası verilmesine istedi.

Mütalaada ayrıca Kışanak ve Tuncel hakkında “iki defa zincirleme silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçundan da üst sınırdan 26 yıl 8’er ay hapis cezası talep edildi.

Sanık avukatlarının taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, Kışanak ve Tuncel’in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. (DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.