Guaido kabul etti: Maduro hükümetiyle görüştüm

Guaido kabul etti: Maduro hükümetiyle görüştüm

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan etse de ülke içinde hiçbir kontrolü olmayan muhalefet lideri Juan Guaido, yeni seçimler düzenlenmesini talep etmek için hükümet yetkilileriyle görüştüğünü kabul etti.

Petrol zengini Venezuela’da kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalefet liderleri Juan Guaido, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun solcu hükümetinden yetkililerle görüştüğünü kabul etti. Guaido, ilk olarak hükümet kanadının açıkladığı, kendisinin ise reddettiği görüşmeyi doğruladı.

Maduro hükümeti, Guaido’nun hafta içinde Maduro hükümetinin üst düzey yetkililerinden ve Sosyalist Parti’nin önde gelen üyelerinden Diosdado Cabello ve bir diğer hükümet yetkilisi Freddy Bernal ile görüştüğünü açıklamıştı. Hükümetin yayınladığı videoda, tanınmış muhalif isimlerin yanı sıra beysbol şapkası ile yüzünü gizleyen bir kişinin bir otele girdiği görülüyordu. Guaido, kendini geçici başkan ilan etmesinin ardından verdiği ilk röportajda bu konuda gelen soruyu yanıtsız bırakmıştı.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından ise dün bu görüşmeye katıldığını teyit etti. Guaido, Maduro hükümetinin yetkililerini yeni seçim düzenlemeye ikna etmeye çalıştığını açıkladı. Cabello ise görüşmenin ses kaydına sahip olduğunu açıklayıp, Guaido’nun teklifini geri çevirip dalga geçti. Cabello, yeniden düzenlenmesine destek vereceği tek seçimlerin, Guaido’nun başkanı olduğu Ulusal Meclis seçimleri olacağını söyledi.

ABD’DEKİ ASKERİ ATAŞE SAF DEĞİŞTİRDİ

Saf değiştiren Albay Jose Luis Silva.

Güney Amerika ve Batı’da çok sayıda ülke tarafından tanınan ancak ülke içinde hiçbir kontrol sahibi olmayan Guaido’nun amacı, Maduro yönetiminde çözülmelere yol açıp paralel hükümetini güçlendirmek gibi görünüyor. Bununla birlikte, Venezuela ordusu ve üst düzey yetkilileri Maduro’nun arkasında dururken şu an için saf değiştiren tek isim ülkenin ABD’deki askeri ataşesi Albay Jose Luis Silva oldu. Silva yayımladığı videoda, devlet başkanı olarak Guaido’yu tanıdığını duyurdu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum