Guaido İsrail'e de göz kırpıyor

Guaido İsrail'e de göz kırpıyor

Venezuela'da kendi kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, İsrail'le ilişkileri yeniden tesis edeceğini söyledi. Venezuela, Hugo Chavez döneminde Gazze Savaşı'ndaki sivil ölümleri protesto etmek için İsrail'le ilişkileri kesmişti.

Petrol zengini Latin Amerika’da sosyalist hükümete meydan okuyarak kendisini devlet başkanı ilan eden ve ABD’nin desteğini arkasına alan muhalefet lideri Juan Guaido İsrail’le ilişkileri yeniden tesis etmek çalıştığını söyledi.

Guaido, Venezuela’nın 2008-2009’daki Gazze Savaşı’nda sivil ölümleri protesto etmek için kestiği ilişkileri canlandırmak istediğini açıkladı.

İsrail gazetesi Hayom’la bir söyleşi yapan Guaido, “İsrail’le ilişkilere istikrar getirme sürecinin zirve noktasına geldiğini söylemekten mutluluk duyuyorum” iddiasında bulundu. Guaido, ilişkilerin yeniden tesis edildiğine ve İsrail’de yeni bir elçilik açıldığına dair resmi açıklamayı ‘vakti geldiğinde yapacağını’ da öne sürdü.

Venezuela’da Guaido’nun meydan okuduğu Nicolas Maduro’nun selefi Hugo Chavez, Gazze savaşı sonrasında İsrail’le ilişkileri keserken Filistinlilerle de yakınlık kurmuştu. İsrailli yetkililer ise bu dış politikanın Venezuelalı Yahudileri zor duruma düşürdüğünü savunmuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.