Grup Yorum'un iki üyesi Fransa'ya iltica etti

Grup Yorum'un iki üyesi Fransa'ya iltica etti

Grup Yorum üyeleri Fransa’dan sığınma talebinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı’nın her bir kişi için 300 bin TL para ödülü vaat ettiği ‘gri liste’ kategorisinde aranan Grup Yorum üyelerinden Selma Altın ile İnan Altın dün Paris’te Yılmaz Güney’in mezarı başında bir basın açıklaması yaptı. Yorum, Fransa’dan sığınma talebinde bulunduklarını belirtti.

Cumhuriyet’ten Ceren Çıplak Drillat’ın haberine göre, ilk olarak Yılmaz Güney’i anan Yorum üyeleri, onun şahsında Nâzım Hikmet’ten Ruhi Su’ya, Pablo Neruda’dan Victor Jara’ya kadar sanat dünyasından pek çok ismin önünde saygıyla eğildiklerini belirtti. “Yılmaz Güney gibi artık Avrupa’dayız” diyerek nerede olduklarını açıklayan Yorumcular, “Halkın aydını, halkın sanatçısı olma sorumluluğuyla, nerede olduğumuzu ve neden geldiğimizi halkımıza açıklama görevimizi yerine getiriyoruz. Grup Yorum emekçilerinin ortak kararıyla buradayız” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.