Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi’nin Dersim’e girişi yasaklandı

Valilik tarafından önce konserleri yasaklanan Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi üyelerinin bu sabah ise Dersim’e girişleri 7 gün süreyle yasaklandı.

20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nde sahne alacağı duyurulan Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi konserleri, 18 Temmuz’da Valilik tarafından uygun görülmeyerek yasaklandı. Grup üyeleri tüm yasaklara rağmen konser vereceklerini açıkladı.

Festival Tertip Komitesi ve Dersim Emek ve Demokrasi Platformu adına ortak açıklama yapan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da yasakları tanımayacaklarını belirterek, konserlerin yerinde ve zamanında yapılacağı açıklamıştı. Bu sabah saatlerinde Dersim’e giriş yapmaya çalışan Grup İsyan Ateşi üyelerinin kente girişine izin verilmedi. Valiliğin kısıtlama kararına göre grup üyelerinin Dersim sınırları içerisine girişleri 7 gün süreyle yasaklandı.

'HERHANGİ BİR ETKİNLİKTE SAHNE ALMASI YASAKLANMIŞTIR'

Tunceli Valiliği’nin kısıtlama kararında şöyle denildi:

“… Gruplarının ilimizde düzenlenecek herhangi bir etkinlikte sahne alması yasaklanmıştır. Ancak Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi isimli grupların ilimizde gerçekleşmesi planlanan konser etkinliğinin yasaklanmasına rağmen sosyal medya hesaplarında tüm yasaklara rağmen Tunceli ilinde gerçekleştirilmesi planlanan konserde sahne alacaklarını paylaşmıştır. Ayrıca Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu tarafından Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi isimli grupların konserlerinin yasaklanmasına rağmen ilimizde Moğultay Mahallesi Kışla Meydanında gerçekleştirileceği şeklinde basın açıklaması gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içinde yaşamaları devletimizin asli görev ve sorumluluklarındandır. Bu çerçevede, kamu düzeninin unsurları arasında yer alan güvenlik, esenlik ve genel sağlık ihtiyacının güvence altına alınması önem arz etmektedir” 

Valiliğin kente girişini yasakladığı isimler şöyle:

Grup Yorum üyeleri Berglin Varan, Dilan Poyraz, Rezzan Sengul, Cem Dursun, Cemil Kurt, Sevda Kurban, Fırat Kaya, Hakan İnci, Cenk Turan ve Grup İsyan Ateşi üyeleri Serhat Güngör, Süleyman Can Aslanyürek, Ali Rencuzoğulları, Yusuf Rencuzoğulları, Nilay Aysu, Gözde Soydan, Özlem Ataş, Özge Ataş, Yılmaz Karaarslan, Ceren Atmaz. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.