Gözler Merkez Bankası'nda, dolar 5,89'da

Gözler Merkez Bankası'nda, dolar 5,89'da

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu bugün toplanarak faiz kararını verecek. Dolar günü 5,89'dan açarken, gram altın 241 liradan satılıyor.

Dolar bugün 5,90 bandını test ediyor. Erken işlemlerde 5,89’dan açılışı yapan doların 5,90 bandını kırması halinde, TL’nin yüzde 3-4’lük bir değer kaybına uğramasının yüksek ihtimal olduğu belirtiliyor.

Merkez Bankası’nın net döviz rezervinin açıklandığı gibi 28 milyar dolar değil 16 milyar dolar olduğu tartışmaları sürerken, TL’deki erime de sürüyor.

25 Nisan Perşembe sabahı euro 6,58, sterlin 7,58’den açılış yaptı.

Gram altın 241, çeyrek altın ise 396 liradan satılıyor.

Öte yandan piyasada gözler bugünkü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nda olacak. Merkez’in yüzde 24’lük politika faizinde değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in dün yayınladığı raporda da Merkez Bankası’nın önümüzdeki aylarda faiz indirimine gitmek bir olanağı olmadığı belirtilmişti. Ancak Fitch raporunda bu yıl içinde 400 baz puan (yüzde 4) faiz indirimi beklendiği öngörüsüne de yer verilmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.