Google, HTC'yi satın aldı

Google, HTC'yi satın aldı

HTC'nin telefon bölümü 1,1 milyar dolara satıldı. Google böylece cihaz üretimine dönmüş oldu.

Google, Tayvanlı mobil cihaz üreticisi HTC’nin akıllı telefon bölümünü 1,1 milyar dolara satın aldığını açıkladı.Şirket 4 Ekim’de iki yeni telefonun yanı sıra, Google Home’un güncel modelini ve üst düzey bir dizüstüyü tanıtacak.

Google, bugüne dek ürettiği kendi markasını taşıyan telefonları anlaşarak başka üreticilere yaptırdı. Daha önce bu konuda HTC’nin yanı sıra LG ve Motorola ile çalışan şirket, bir dönem Motorola Mobility’yi yani şirketin mobil departmanını satın almış, daha sonra bunu Lenovo’ya satmıştı.

Son dönemde Pixel adlı telefonları üreten HTC ise bugün ortaya çıkan bir haberle Google bünyesine katıldı. Satın alma, 2018’de tamamlanacak.

Bu satın almayla Google yeniden cihaz üretimine dönüş yapmış oldu.

Habertürk‘ün haberine göre HTC’nin akıllı telefon bölümünü kapsayan anlaşma sonrasında, Tayvanlı şirket isterse Vive sanal gerçeklik başlıkları ve telefon gibi diğer ürünlerini de kendi markasıyla hazırlamaya devam edebilecek. Çünkü anlaşma, Tayvan’daki 2 bin HTC çalışanının Google çalışanı olmasını kapsıyor.

Bir zamanlar her 10 telefondan 1’ini üreten HTC, artık küresel akıllı telefon pazarında yüzde 0,9 payla ayakta kalmakta zorlanıyordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.