Göçmenleri taşıyan kamyon devrildi: 22 ölü

Göçmenleri taşıyan kamyon devrildi: 22 ölü

İzmir'de, sabah erken saatlerde, kasasında göçmenlerin bulunduğu kamyon devrildi; 22 kişi yaşamını yitirdi, 13 kişi yaralandı.

İzmir’de, kasasında Yunanistan’ın Samos Adası’na gitmeyi planlayan mültecilerin bulunduğu kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak, dere yatağına uçtu. Kamyonun ters döndüğü kazada, 22  göçmen öldü, aralarında sürücünün de bulunduğu 13 kişi yaralandı.

Katliam gibi kaza, saat 08.00 sıralarında, İzmir’in Gaziemir ilçesinde, Adnan Menderes Havalimanı yakınlarında meydana geldi. Ege kıyısından tekneyle Yunanistan’ın Samos Adası’na geçmek üzere insan tacirleriyle anlaştıkları belirtilen göçmenlerin kasasında bulunduğu kamyon, Menderes ilçesi yönüne giderken, virajı alamadı. Savrulan kamyon, karşı taraftan bariyeri aşarak, Değirmençayı Deresi yatağına uçup, ters döndü. Kasadaki, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu göçmenlerin bazıları etrafa savruldu, bazıları da kamyonun altında kaldı.

İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, arama- kurtarma ekibi sevk edildi. Ekipler, 19 kişinin yaşamını yitirdiğini belirledi. Ağır yaralı olan 5 kişi ise ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Kamyon şoförünün, tedavisinin ardından ifadesinin alınacağı, olayla ilgili soruşturmanın buna göre sürdürüleceği bildirildi.

İlk belirlemelere göre, Yunanistan’ın Samos Adası’na geçmek üzere insan tacirleri ile anlaşan yabancı uyruklu göçmenlerin, İç Anadolu Bölgesi’nden kamyonla alındıkları, Menderes ilçesi sahilinden tekneye binmeyi planladıkları öğrenildi.

‘ŞOFÖR TEK YARALI BENİM’ DEMİŞ

Kazanın görgü tanığı Mehmet Eker, olay yerinden aracıyla geçerken, yol kenarında yaralı birini gördüğünü söyledi. Eker, “Ben sabah saatlerinde, Konak’a doğru gidiyordum. Köprü üzerinden geçerken, yol kenarında biri, aracımı durdurmak istedi; ama ben durmadım önce. Sonra az ileride durdum. Camı açtım, ‘Kaza yaptım, yaralıyım. Beni Yeşilyurt’taki hastaneye götür’ dedi. Ben de o yöne değil; Tepecik’teki hastaneye götüreyim, dedim. Kabul etmedi. Sonra ‘İleride polis var, istersen onlara söyleyelim; aracı çekerler, mağdur olmasın’ dedim. ‘Tek yaralı benim, beni ileride bir taksiye bindir’ dedi. Ben de Karabağlar’da taksiye bindirdim. Yaralı durumdaydı, kendisi aracın şoförüymüş. ‘Tekim’ dediği için ben de kaza yerine bakmadım” dedi.

Mehmet Eker’in bahsettiği yaralının, kazadan yaralı kurtulan kamyon şoförü Mustafa Yılmaz olabileceği belirtilirken, kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

(DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.