Gezi'ye 1 haftada 6 ayrı dava

Gezi'ye 1 haftada 6 ayrı dava

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle son bir hafta içinde 6 ayrı iddianame kapsamında 120 kişiye dava açıldı. Yüzlerce kişi hakkında ise soruşturma devam ediyor.

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle son günlerde onlarca kişi ifadeye çağrıldı.

Yeniden raflardan indirilen soruşturmanın Ankara ayağında Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, kasım ayının son haftasında 2013 yılındaki eylemler nedeniyle 120 kişi hakkında 6 ayrı dava açtı.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli‘nin haberine göre 63 kişi hakkında düzenlenen son iddianamede ‘kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama’, ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçlamaları yöneltildi. İddianamede suçlama tarihi 2 Haziran 2013 olarak yer aldı. Yaklaşık 600 kişi hakkında Gezi soruşturmasının ise devam ettiği belirtildi.

Eylemler sırasında yaralandıkları öne sürülen polisleri darp ettikleri iddia edilen kişilerle ilgili soruşturmanın ise ayrı bir dosya üzerinden yürütüldüğü öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen Gezi Parkı eylemleri soruşturması kapsamında da onlarca kişi ifadeye çağrıldı, Yiğit Aksakoğlu tutuklandı. Genişletilen soruşturma kapsamında Taksim Dayanışması’ndan avukat Can Atalay, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi yöneticilerinden yüksek mimar Mücella Yapıcı da ifadeye çağrılmıştı.


Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.