Gezine gezine doğuracağız'

Gezine gezine doğuracağız'

Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu üyeleri, kadın cinayetlerini ve TRT'de katıldığı bir programda, "Hamile kadın sokağa çıkmasın" diyen Ömer Tuğrul İnançer'i protesto ederek, "Gezine gezine doğuracağız" dedi.

İSTANBUL - Kadıköy Altıyol'da bir araya gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri , kadın cinayetlerini ve TRT'de katıldığı bir programda " Hamile kadın sokağa çıkmasın" diyen Ömer Tuğrul İnançer'i protesto etmek için bir araya geldi. Kalkedon Meydanı'na kadar gerçekleşen yürüyüşte, "Kadın katillerinden hesap soracağız", "Gezine gezine doğuracağız", "Her yer kadın her yer direniş", "TRT kadınlardan özür dile" sloganları atan kadınlar, erkeklerin katlettiği kadınların fotoğraflarını taşıdı. Yürüyüş boyunca sokaktan geçen kadınlar da eyleme destek verirken, camlara çıkan bazı kadınlar ise tencere tava çalarak tepkisini gösterdi.

Yürüyüşün ardından kadınlar adına açıklama yapan Ecenur Şeker, Haziran ayında 16 kadının erkekler tarafından katledildiğini hatırlatarak, "TRT'de geçtiğimiz gün hamile kadınlarla ilgili söylenenler, AKP'nin tutarsızlığını bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Kadınları sokakta yürüdüğü için terbiyesiz ilan eden bu söylemler, kadınları cinayet için açık hedef haline getirmektedir" dedi. Devleti, toplumun yarısını oluşturan kadınların yaşam hakkını savunmaya çağıran Şeker, kadın katillerine caydırıcı cezalar verilene kadar sokaklarda olacaklarını vurguladı. Şeker, "Polis, Taksim'i halktan korumak için değil, koruma kararı olmasına rağmen her anını öldürme tehlikesiyle geçiren kadınların yaşam hakkı için görevlendirilmelidir" dedi.


Açıklamanın ardından eylem sloganlarla sona erdi.  DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum