Gezi Parkı AYM’ye taşındı

Gezi Parkı AYM’ye taşındı

Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği, açtığı davayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. Danıştay derneğin temyiz başvurusunu gerekçesiz olarak reddetmişti.

Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Taksim Gezi Parkı’nın park olarak kalması ve Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılmasını engellemek için açtığı davayı AYM’ye taşıdı. Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin açtığı dava, İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından 21 Şubat 2014’te reddedilmişti. Derneğin temyiz başvurusunu 21 Ocak 2016’da reddeden Danıştay, karar düzeltme talebini de 31 Mayıs 2017 günü gerekçesiz olarak reddetti.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre, yapılan başvuruda Gezi Parkı’nın yeşil alan olmasının yanı sıra bölgedeki en önemli deprem sığınma ve toplanma alanı olduğu belirtilerek park içerisinde anıt ağaçlar olduğuna da dikkat çekildi. Dilekçede “Yerinde olmayan Topçu Kışlası’nın kültür varlığı olarak tesciline ve devamında, yapılan avan projenin uygun bulunduğuna ilişkin kararlar kanuna aykırı verilmiş olması ve yasal düzenlemenin öngördüğü şartların hiçbirisini taşımaması nedeniyle yok hükmündedir” denilerek idare mahkemesince verilen kararların yanlış olduğu ve adil yargılanma haklarının ihlal edildiği belirtildi. Gezi Parkı’nın da yasal olarak koruma altında olduğu anlatıldı ve bireysel başvurunun kabulü ile yargılanmanın yeniden yapılması istendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.